GPB U15, Pardubice – výsledky

O víkendu se konal, nejen pro naše hráče, letošní první turnaj kategorie B. Tedy turnaj bez nejlepších osmi hráčů republikového žebříčku daných disciplín. To se týkalo i  Martina Dostála, který nemohl na turnaji startovat ani v jedné disciplíně. Z našeho klubu se tedy turnaje zúčastnili z kategorie U15 Jirka Derka, Kuba Lipka, Marek Dostál, Kubové Reichman a Diviš, Mariánka Poláková, Adéla Chadimová a zkušenosti sbíral David Smutný z U13. Všichni pod trenérským vedením Standy Kohoutka, pro kterého byl téměř nadlidský výkon pokrýt všech 11 kurtů ve dvou tělocvičnách, ve kterých se tento turnaj hrál.

       Nejvíce se dařilo sehranému páru Marek Dostál, Kuba Reichman, kteří našli přemožitele až ve finále. Ve třetím finálovém setu měli dokonce na raketách mečbol, v napínavém zápase nakonec ve 3. setu podlehli 20:22. :(  Pomyslnou medaili přivezla z mixu i Adéla Chadimová.  V boji o finále  spolu s kladenským Michalem Morávkem  podlehli v semifinále páru Kostelecký, Veselá , částečně  i díky zranění Michalovy pravé ruky. :(

Zraněných hráčů bylo více, vedle Michala (který všechny své další semifinálové zápasy musel skrečovat)   i další účastník více finálových bojů Karel Wanke byl opakovaně ošetřován pro křeče a bolesti pravé ruky. Je otázkou jestli tyto „monstr“ turnaje pro více jak 100 hráčů neničí zdraví těm nejúspěšnějším, kteří odehrají 4-5 kol v každé disciplíně už v sobotu.

Zpět k našim hráčům. Všichni statečně bojovali, většina starších přešla ve všech disciplínách přes první kola, ale v singlových disciplínách se nám celkově moc nedařilo. Tak snad na dalším turnaji, kde se setkávají téměř nejlepší, budeme úspěšní alespoň podobně jak v párových disciplínách.

Podrobné výsledky zde .