Finále Playoff Extraligy: Oslabené Brno jde do boje

1604871_905944389487725_8521286604936031446_n

Tento víkend to konečně přijde – finále letošního ročníku badmintonové extraligy. Semifinálová sobota a finálová neděle se znovu odehraje v Praze, konkrétně ve Vinoři, na domácí půdě pražského Meteoru, který je zároveň jedním ze semifinalistů, a také pravděpodobně hlavním favoritem na zisk titulu. Právě Meteor Praha do semifinále postoupil z prvního místa extraligové tabulky, které si vybojoval v důležitém zápase proti FSpS MU Brno, které nakonec skončilo druhé. Dva nejlepší týmy základní části v semifinále doplní Český Krumlov a obhájce titulu z Benátek.

Celý víkendový program bude zahájen v sobotu v 13:00, a to utkáním domácího Meteoru a Českého Krumlova. V tomto zápase budou favorité určitě domácí hráči, soupeř z jižních Čech však rozhodně nejede do Prahy prohrát. Toto utkání je reprízou zápasu o třetí místo z minulé sezóny, kdy se poměrně překvapivě radoval Krumlov. Domácí tak mají svému soupeři co vracet.

Pro reprezentanty brněnské Masarykovy univerzity přijde čas v 16:30, kdy se utkají s Benátkami nad Jizerou. Utkání Brna a Benátek v základní části bylo ozdobou celého ročníku a tuzemského badmintonu vůbec. Brno v napínavém utkání vyhrálo v nastaveném zápase. Benátky se budou muset o víkendu obejít bez zraněné dvojice Lukáš Zevl – Petr Jelínek, hlavní tahouni v podobě polské singlové jedničky Adriana Dziolka a ukrajinské reprezentantky Marii Ulitiny budou však připraveni. To brněnský oddíl má jiné starosti, chybět mu bude hlavní hvězda, Polák Adam Cwalina. Adam momentálně bojuje v kvalifikaci na OH v Riu a vzhledem k napínavému konci kvalifikačního cyklu se musí účastnit turnaje v Jižní Americe. Kvůli absenci nejlepšího hráče extraligy je Brno v tomto utkání jasným outsiderem, kapitán Standa Kohoutek však nehodlá házet flintu do žita: „Vždy je těžké, když přijdete o svého nejlepšího hráče. Proto je ale potřeba brát to pouze jako impuls k tomu, aby zbytek týmu předvedl to nejlepší,“ vyhlásil optimisticky zkušený hecíř. Celý tým však nemá Adamovi nic za zlé, jeho touhu po další Olympiádě chápeme: „Moc nás absence Adama Cwaliny mrzí, v kvalifikaci o OH mu však všichni držíme palce,“ pokračovat Standa.

Karty jsou na sobotu rozdané jasně. Každé utkání má svého favorita, víkend však bude ve znamení čtyř nejlepších týmů soutěže, i proto jsou obě utkání stále otevřená. V neděli se poté v 9:00 utkají oba „smutné“ týmy ze semifinále v utkání o bronz, finálový zápas dvou nejlepších mužstev se uskuteční v 13 hodin. Vstupné na akci je 75kč. Všechny důležité informace jsou dostupné na oficiálních stránkách akce.

Jménem všech hráčů oddílu FSpS MU Brno bychom Vás rádi do Prahy pozvali, k vidění bude opravdu kvalitní badminton evropské úrovně. Doufáme, že nám přijedete fandit a pokud ne, držte nám alespoň palce z našeho milovaného Brna!

 

Vojta