2.GPC U15, Velké Pavlovice – výsledky

V sobotu 16.4.2016 se ve Velkých Pavlovicích konal 2.postupový turnaj této sezóny pro kategorii U15. Hrálo se o  možnost zahrát si na GPA U15 , které se bude konat v polovině května v daleké Aši. Z našich přijeli o „áčko“ bojovat : Kuba Reichman, Kuba Lipka, Kuba Diviš, David Smutný, Franta Hanák, Kryštof Šípek, Marek Dostál, Jirka Derka, Mariánka Poláková a Adéla Chadimová.

Začínalo se tradičně smíšenou čtyřhrou. Vítězství si pro sebe urvali Kuba Reichman  s Bárou Korábovou (Hustopeče), kteří cestou do finále vyřazovali jednoho našeho hráče za druhým : nejprve  Kubu Lipku s Hankou Štefulíkovou (Ivančice), v semifinále pak čistě náš pár Jirka Derka, Mariánka Poláková a ve finále dvojici Marek Dostál, Kačka Kračmarová (Ivančice).

V chlapeckém singlu byl pavouk opět nacpán k prasknutí – 30 hráčů. Vítězně celým pavoukem prošel Marek Dostál. Ve čtvrtfinále dokázal porazil nasazenou jedničku turnaje, Davida Herzána, v semifinále ho potrápil ve skvělé formě hrající třináctiletý David Smutný (21:18, 21:17), ve finále pak ve třech setech přehrál Šimona Preka (21:17, 16:21, 21:13). David Smutný ve svém určitě nejúspěšnějším turnaji ve starší kategorii dokázal porazit i výborně hrajícího oddílového kolegu Jirku Derku ve velmi vyrovnaném zápase 21:17, 16:21 a 22:20. Za zmínku ještě stojí zápas Jirka Derka v. Kuba Diviš (22:20, 18:21, 21:13), kde byly k vidění neuvěřitelné výměny a postup do dalšího kola, by si zasloužili oba aktéři.

V dívčím singlu si prvenství vybojovala Adéla Chadimová, která ve finále vydřela vítězství s Bárou Korábovou (Hustopeče) 21:14, 19:21, 23:21. Dařilo se i neustále se zlepšující Mariánce Polákové, která sice v semifinále nestačila na Báru Korábovou, ale v zápase o 3.místo si  poradila s Adélou Klapalovou 21:12, 21:14. :)

V chlapecké čtyřhře bylo semifinálové  složení skoro jako oddílový turnaj :)  : Kuba Reichman, Marek Dostál v. David Smutný,Franta Hanák   a  Poříz,Prek v. Kuba Lipka, Jirka Derka.  Šťastnější byly páry Reichman, Dostál a Lipka,Deka.  Nejšťastnější pak pár Reichman,Dostál , kteří si vybojovali účast v Aši. )

V dívčím deblu jsme měli jedinou zástupkyni. Mariánka Poláková , hrající s ivančickou Kačkou Kračmarovou, nestačila až ve finále na hustopečský pár Korábová, Ševčíková.

Umístění celkově :

mix   …    1. místo, 2, místo, 3.-4.místo

singl  kluci  …   1.místo, 4.místo

singl holky  …  1.místo, 3.místo

čtyřhra kluci  …  1.místo, 2.místo, 3.-4.místo

čtyřhra holky  …  2.místo

GRATULUJEME  ,  děkujeme za vzornou reprezentaci klubu.

Podrobné výsledky na www.jmbadminton.cz .

Na GPA U15 do Aše jedou : Marek Dostál (debl, singl), Kuba Reichman (mix, debl), Adéla Chadimová (singl, př.postup debl, mix) a Martin Dostál (ve všech disciplínách má přímý postup, ve Velkých Pavlovicích nestartoval). Gratulujeme a držíme pěsti do Aše.

R.Ch.