Mezinárodní turnaj nadějí Brno

20160925_125527  O víkendu 24.-25.9.2016 se v Brně  konal 1.ročník Mezinárodního turnaje nadějí kategorie U13 a U15. Turnaje se zúčastnilo 148  hráčů a hráček z celé České republiky a ze Slovenska.  Hráli se dvouhry a čtyřhry. Z našeho oddílu  na turnaji startovalo 16 hráčů a hráček  : U 15 -  Jirka Derka, Jakub Diviš, Jakub Lipka, Jakub Reichman, Martin Dostál, Marek Dostál, Franta Hanák, Lukáš Polavka, Matěj Šmarda, Tomáš Rajnoha, Mariana Poláková, Adéla Chadimová,   U 13 – David Smutný, David Diviš, Karla Nesňalová, Marek Skoupý. U 15 : Turnaj  kategorie U15 se konal v  badmintonové X-aréně ve Slatině. Hrálo se skupinách po 4-5 hráčích systémem každý s každým. První dva  ze skupiny potom postoupili do pavouka. Mezi chlapci  si postup ze skupiny zajistili Martin a Marek Dostálovi, Kuba Lipka, Kuba Reichman a Jirka Derka. Nejdále se v pavouku dostal Martin Dostál, který prohrál až  v semifinále se svým čtyřhrovým parťákem  Tadeášem Brázdou v třísetové bitvě 21:13, 20:22 a 12:21. Ve čtyřhrách jsme měli ve hře pět párů -   Dostál Martin- Brázda, Reichman-Dostál Marek, Lipka-Derka, Diviš-Hanák, Rajnoha-Šmarda. Do pavouka se ze skupin podařilo postoupit třem párům (Dostál-Brázda, Reichman-Dostál, Lipka-Derka). Pár Lipka-Derka  vyřadil ve čtvrtfinále další náš pár Reichman-Dostál. Ten pak nestačil v semifinále na pár Kozelský-Matula. Třetí náš „pavoukový“ pár Dostál Martin-Brázda na stejného soupeře nestačil ve finále.

V soutěži dívek jsme měli zastoupení  trochu  méně početné – Mariánku a Adélu. Obě holky postoupily ze svých skupin do pavouka. O kousíček úspěšnější byla Áďa (ale zase je o kousíček starší :) ), která ve čtvrtfinále  nestačila na pražskou Kateřinu Mikelovou.  Společně pak holky nastoupily i ve čtyřhře – skupinu s přehledem vyhrály, do semifinále se jim přes pár Studená-Líbalová projít nepodařilo.

U 13 : Turnaj U 13 proběhl v sobotu v badmintonové hale v Líšni. Ten kdo postoupil do semifinále se mohl těšit na premiérové hraní v neděli v X aréně. Z našich mladých hráčů se účastnili Kája Nesňalová, David Diviš, Marek Skoupý a David Smutný. Turnaj byl rozehrán ve skupinách po čtyřech nebo pěti hráčích. Ve svých skupinách skončili Kája a David Diviš třetí, velmi blízko k postupu do pavouka měl Marek, nepodařilo se to z druhého místa horším skórem. David Smutný skupinu vyhrál. V pavouku David narazil na kamaráda a velkého soupeře Dominika Kopřivu. Prohra -13 a -9 znamenala stopku pro nedělní semifinále Ve čtyřhrách skončila Kája se svojí spoluhráčkou Sedlákovou opět třetí. Dvojice David D./Marek s přehledem vyhrála skupinu a sehrála těsný souboj s dvojicí Černotík/Matoušek o postup do nedělního semifinále. Prohra 14 a 13 (hrálo se do 15) znamenala konec nadějím. David S. spolu s Matějem Rzeplinskim potvrdili roli favoritů a postoupili do nedělního semifinále. Nedělní zápas začal tím nejtěžším, dvojice Kopřiva/Matula patří k tomu nejlepšímu v kategorii U13. Zápas byl dramatický a jak jinak než třísetový. Výhra páru Smutný/Rzeplinski 18, -18, 10 znamenala finále, ve kterém si pak již kluci poradili s komeťáckým párem Procházka/Čupa.

Sumasumárum : U13 – 1.místo (čtyřhra David)

U15 – 2.místo (čtyřhra Martin),  2x 3.místo (čtyřhra Marek +  Kuba, singl Martin)

 

Podrobné výsledky :  Souteze divek U13   Souteze divek U15   Souteze chlapcu U13   Souteze chlapcu U15

Všem hráčům a hráčkách děkujeme za vzornou reprezentaci klubu.