GPB Dospělých, Ostrava – Kuba zlatý v deblu, Jirka bronzový v mixu

GPB_Ostrava_2016Mužské opory našeho prvoligového týmu se zúčastnily druhého GPB dospělých konaného v Ostravě.

Výsledkem je vítězství Kuby Mazúra v deblu a bronzová medaile Jirky Bureše v mixu!

Kubu zastihl turnaj ve velké pohodě, kterou dokazoval ve všech disciplinách. V mixu dokázal s Evou Husarovou vyhrát v dramatické koncovce třetího setu nad prvním nasazeným párem Stehlík – Krejčová. Ve čtvrtfinále ale již ve třech setech nestačil na pozdější finalisty Vašátko – Bláhová. V siglu dokázal porazit svého deblového parťáka Václava Benbeneka a Tomáše Krajču, ve čtvrtfinále ale již podlehl ve třech setech Janu Benbenekovi.

Nejlepší výsledek si Kuba nechal do debla. Společně se svým parťákem Václavem Benbenkem obhajovali třetí místo z loňské sezóny. Letos však nenašli přemožitele a slaví vítězství, kdy komplikace připustili pouze v semifinále proti páru Brabec – Vorlík. Kubo, gratulujeme!

Jirka dal přednost tomuto turnaji před mezinárodním mistrovstvím Slovinska. Bez třítýdenního tréninku na kurtě jel vyzkoušet zda zraněný loket vydrží zápasovou zátěž. V singlu měl velmi těžký los a hladce prohrál s pozdějším finalistou Deanem Brabcem. V deblu s parťákem Honzou Fialou na něj čekal stejný soupeř společně Honzou Vorlíkem. Na tento kvalitní deblový pár nenašli recept a prohráli ve dvou setech.

Jirka na tomto turnaji hrál i svého oblíbeného mixa, do kterého delší dobu nemohl sehnat partnerku. Do soutěže se dostal doslova za pět minut dvanáct, kdy mu byla v pátek před půlnocí přiřazena dobrušská Veronika Kubečková. Los byl docela příznivý a první dvě kola znamenala hladká vítězství. Ve čtvrtfinále je poté čekal druhý nasazený pár Valenta – Krocová. Tento zápas zvládli bravurně takticky, soupeře prakticky nepustili do útoku a slavili překvapivé vítězství ve dvou setech. Na tento výkon se již nepodařilo navázat v nedělním semifinále, kde podlehli pozdějším vítězům Vorlík – Benešová. Přesto gratulace k první medaili na republikovém turnaji dospělých!

Odkaz na výsledky zde.