Finále OP družstev žáků – 5.11.2016

IMG_2292  V sobotu 5.11.2016 se v X-areně ve Slatině konal finálový turnaj OP družstev žáků. Z kvalifikačního turnaje do finálového postoupila družstva BC68 Ivančice, BS Brno, FSpS MU Brno „A“ a FSpS MU Brno „B“.

Hrálo se systémem každý s každým, každé utkání na 7 zápasů (2x dvouhra dívky, 2x dvouhra chlapci, čtyřhra dívky, čtyřhra chlapci a smíšená čtyřhra). přičemž každý hráč smí v jednotlivých utkáních nastoupit maximálně do dvou zápasů.

Sestavy našich týmů : „A“ bylo sestaveno převážně ze starších, zkušenějších hráčů, kteří se s touto věkovou kategorií letos loučí  (Martin Dostál, Marek Dostál, Jirka Derka, Kuba Lipka, Kuba Reichman, Mariánka Poláková, Marťa Ševčíková-jako hostující hráč a Áďa Chadimová). „B“ bylo sestaveno spíše z mladších hráčů, kteří v této kategorii ještě nějaký pátek zůstanou a turnaj pro ně byl hlavně o získávání badmintonových zkušeností (Davča Smutný, Kuba Diviš, David Diviš, Franta Hanák, Domča Mendreková, Kája Nesňalová, Linda Pezlarová a Gabča Trotzmullerová).

Jednotlivé výsledky si můžete prohlédnout zde : zapis_o_utkani_druzstev_7_zfinále

Z celého turnaje bych „vypíchla“ zápas Davida Smutného s o 20 kilo těžším , o hlavu vyšším a o 2 roky starším  Šimonem Prekem z BS Brno. David odehrál skvělý zápas a  Šimonovi nepustil ani set !!!  Davide, paráda !!! :)

Druhý moment, který podle mého názoru stojí za zmínku, je situace v posledním utkání. Naše „áčko“ hraje o postup na MČR s BC68 Ivančice , kteří do té doby stejně jako my neprohrálo žádné utkání. 1.zápas mix – prohráváme 0:1,  2.zápas – chlapecký singl – 1:1, 3.zápas – chlapecký debl - jdeme do vedení 2:1, 4.zápas – chlapecký singl – 2:2, 5.zápas – dívčí debl – vedeme 3:2, 5.zápas – dívčí singl – 3:3 .    Po kvalifikačním turnaji a téměř celém finálovém turnaji o postupujícím na MČR rozhoduje jediný zápas !!!   Do něj  nastupují proti sobě dvě Adély – za Ivančice Klapalová, za nás Chadimová.  Po velmi vyrovnaném začátku (stav v 1.setu 11:11) se přece jen ukázala větší zkušenost a vyhranost  ‚naší‘  Ádi   a na MČR postupujeme my !!!!!! :)

GRATULUJEME , děkujeme  všem hráčům za perfektní reprezentaci klubu, Kubovi Mazúrovi a Martině Bernacíkové za trenérskou podporu,   no a samozřejmě rodičům za bezchybný servis mimo kurt. :)

Sestavě  DOSTÁL , DOSTÁL, REICHMAN, LIPKA, DERKA, POLÁKOVÁ, ŠEVČÍKOVÁ, MENDREKOVÁ  a  CHADIMOVÁ  budeme držet pěsti na MČR družstev žáků, které se koná příští víkend, t.j. 12.-13.11.2016 v malebném Českém Krumlově.

 

R.Ch.