Druhé kolo extraligy již tento víkend!

Snímek obrazovky 2016-12-12 v 11.04.58

Vánoční svátky se rychle blíží, než se však badmintonová sezóna uloží ke krátkému vánočnímu spánku, čeká nás ještě druhé kolo nejlepší tuzemské soutěže – badmintonové extraligy. Brno nejprve v sobotu nastoupí na domácí palubovce v Bohunicích proti silnému týmu z Benátek nad Jizerou, v neděli se tým fakulty sportovních studií představí v Dobrušce.Sobotní utkání proti Benátkám bude určitě hodně vyhecované. Oba týmy v posledních deseti letech dominují českému badmintonu, a určitě tak budeme očekávat vyrovnanou bitvu o každý zápas. Jak domácí, tak hosté se spoléhají na zahraniční posily a přední české hráče, takže o kvalitu bude postaráno. V tomto utkání není ani jeden z týmů favoritem, takže vyhrát může opravdu kdokoli.

V Dobrušce čeká FSpS úplně jiné utkání. Východočeši do letošní sezóny posílili a s momentální sestavou mohou být tzv. „černým koněm“ soutěže. Utkání určitě nebude jednoduché, Brno je však jasným favoritem a očekává se jedině výhra. Jak se však hosté dokáží vyrovnat s nepříjemnou halou, dlouhou cestou a mírným tlakem, to je otázkou.

Papírové předpoklady posledního extraligového víkendu v roce 2016 potvrdil i hrající kapitán týmu, Standa Kohoutek: Zápas s Benátkami je vždy vyhecovaný a je na co koukat. Dobruška letos nemá vůbec špatný tým, navíc jejich hala je dosti specifická, proto i tento zápas bude napínavý,ale věřím, že ho zvládneme.“

Stejně jako Standa, tak i ostatní hráči i fanoušci brněnského badmintonu věříme, že Brno zakončí extraligový rok 2016 vítězně, a proto bychom na utkání pozvali všechny fanoušky dobrého sportu. Utkání s Benátkami začíná v sobotu 17.12. v 13:30 v hale FSpS MU v Bohunicích.