Extraligový rok 2016 jsme zakončili vítězně!

DSC_0451

V posledním předvánočním víkendu se naše extraligové mužstvo snažilo o co nejlepší zakončení týmové sezóny, a to v druhém kole badmintonové extraligy v utkání s týmy Benátky nad Jizerou a Sokol Dobruška.Soboní utkání na domácí půdě proti Benátkám bylo jedním z nejočekávanějších utkání celé základní části, protože se jednalo o konfrontaci dvou adeptů na celkové vítězství. Oba týmy postrádaly velké hvězdy – na soupisce Benátek chyběli kvůli zranění Polák Adrian Dziolko a Denisa Šikalová, domácí Brno se muselo obejít bez hlavní opory týmu, Scotta Evanse.

Utkání navštívilo poměrně velké mnnožství fanoušků, za což jsme jim nesmírně vděčni. Přítomní příznivci badmintonu mohli na začátku utkání vidět naprostou dominanci domácího celku FSpS v párových disciplínách, po kterých byl stav utkání 4:0. Velkou pochvalu zaslouží hlavně dvojice Monika Světničková Martina Vacková, když dokázala porazit silnou zahraniční dvojici Tarasova – Cerfontyne. V tomto stavu stačilo domácímu mužstvu uhrát pouze jednu výhru, a to se podařilo v druhé dvouhře, kde v napínavém zápase porazil Vojta Šelong benáteckého Lukáše Zevla 22:20 ve třetím setu. Utkání nakonec skončilo poměrem 5:3 na zápasy a Brno FSpS MU si do tabulky připsalo cennou výhru nad obtížným soupeřem.

Zápis z utkání.

Zápis o utkání s Benátkami.

V neděli cestoval tým Brna do Dobrušky, pravděpodobně nejhorší haly badmintonové extraligy. Utkání proti Dobrušce bylo znovu velmi obtížné, vzhledem k tomu, že na soupisce východočechů najdeme slovenské reprezentanty Hlinicana s Dratvou. Brněnský oddíl pod vedením zkušeného Standy Kohoutka postavil nejlépe možnou sestavu, a ta se osvědčila. Brno znovu zvládlo obtížné pánské debly a před posledním zápasem bylo skóre utkání 4:3 ve prospěch hostí. Na poslední zápas však nastupovala týmová jednička Adam Mendrek, který i přes zaváhání v prvním setu dovedl Brno k zaslouženému vítězství 5:3.

Snímek obrazovky 2016-12-20 v 21.21.47

Zápis o uktání s Dobruškou.

Extraligový ročník 2016 byl tedy zakončen dvěmi výhrami, což je skvělé. Badminton FSpS MU Brno čeká další kolo třetí víkend v lednu, když v sobotu 21.1. pojede k utkání do Hradce Králové a v neděli doma přivítá SKB Český Krumlov. Na utkání s Krumlovem jste všichni srdečně zváni.

Přejeme Vám všem příjemné prožití vánočních svátků v rodinném kruhu a těšíme se na Vás příští rok!