Postupové GPC U15 Ivančice 7.1.

IMG-20170111-WA0001   Velmi brzy po Novém roce se sjeli mladí badmintonisté kategorie U15 ke svému prvnímu postupovému céčku v Ivančicích. Naše barvy zde hájili Dominika Mendreková, Mariana Poláková, nová posila Martina Ševčíková, Franta Hanák, Marek Skoupý, David Smutný, Jakub a David Divišovi.

Svoji velkou jízdu za hatrickem začala Mariánka s Davidem S. v mixu. Hned v prvním kole narazili na oddílovou kamarádku Domču s Martinem Mejzlíkem a pak již beze ztráty setu prolétli až do finále proti dvojici Martinka Ševčíková/Tomáš Procházka, kde zvítězili 10 a 3. Další dvojice s Markem  Skoupým skončila v prvním kole, ale Markův čas měl teprve přijít. Silná dvojice Kuba Diviš/Adéla Klapalová skončila po třísetovém boji v semifinále. Kuba ještě stačil vyřadit mixovou dvojici tvořenou jeho bratrem Davidem. Poslední náš zástupce v mixech Franta Hanák neprošel přes první kolo s finalisty Ševčíková/Procházka.

Ve dvouhře dívek se naše holky všechny probojovaly do semifinále. První semi dalo dohromady Domču s Mariánkou, silnější se ukázala Mári 14 a 15, druhé semifinále bylo třísetové, vítězně odešla Martinka nad Adélou Klapalovou 14,-17 a 15. V oddílovém finále zvítězila Mariánka 15,16. V boji o třetí místo podlehla Domča -9,-10.

Dvouhra kluků proběhla opět ve znamení tří našich zástupců v semifinále, velkým překvapením byla účast Marka, který nestačil pozdějšímu vítězi Vojtovi Pořízovi. Druhé semi bylo mezi Kubou a Davidem S. Větší vůli po vítězství ukázal David. Ve finále jsme pak viděli zejména ve druhém setu přetahovanou, která skončila úspěšně pro Vojtu Poříze. Franta podlehl svému rivalovi Čupovi -19 a -17 a David D. prohrál třísetovou bitvu s Juřicou. V oddílovém boji o třetí místo si to Marek rozdal s Kubou, kde zkušenější Kuba si výsledek pohlídal.

Ve čtyřhrách kluků, jak již velela tradice, jsme opět měli v semifinále zástupce ve třech párech. Horním pavoukem postupovala dvojice Smutný/Poříz, v semi se potkala s párem Jakub Diviš/Mejzlík a Kuba již po třetí skončil na třetím místě. A opět stačil o kolo dříve vyřadit svého bratra Davida. Spodním částí pavouka se drali nahoru Franta s Markem, v semifinále svedli třísetovou bitvu 22,-19,19 s párem Prek/Procházka. Finále již pak bylo poměrně jednoznačnou záležitostí pro dvojici Smutný/Poříz.

Čtyřhra dívek svedla naše holky opět v semifinále. Mariana/Dominika svedly úporný boj 22,13,21 proti dvojici Martinka/Sára Schafferová. Finále už pak bylo ukázkou morálních a fyzických sil, naše holky to však daly 18,-17,17 proti ivančické dvojici Klapalová/Štefulíková a Mariánka završila velký hatrick.

Všem hráčů děkujeme za bojovnost a přístup ke hře, rodičům pak za nezbytný servis, postupujícím na GPA blahopřejeme.

Kompletní výsledky  GPC_U15_Ivančice_07.01.2017_-_výsledky

IMG-20170111-WA0002