NOVOROČNÍ ODDÍLOVÝ TURNAJ

IMG_9578  V neděli 7.1.2017 se v našem domovském Kampusu konal tradiční Novoroční oddílový turnaj. Hrály se jako obvykle  dvouhry – vždy rodič, resp. rodinný příslušník  a aktivní hráč. Letos poprvé byl turnaj rozdělen na kategorii pokročilých  (pro ostřílené badmintonové harcovníky :) ) a kategorii začátečníků, určenou dětem z přípravky.

Turnaje se celkem zúčastnilo 19 párů , 13 v kategorii pokročilých  a 6 kategorii začátečníků.

Starší kategorie  byla rozdělena do čtyř skupin, kde se hrálo  každý s každým, poté  byly první 2 ze skupiny  nasazeni do pavouka, kde se již hrálo  k.o. systémem. Konkurence byla opravdu veliká, páry byly velmi kvalitní – je vidět, že přes vánoční prázdniny nezahálely a poctivě trénovaly.:)  V prvním  semifinále  zvítězili Kuba Lipka s taťkou , porazili loňské medailisty Marka Dostála s taťkou. Druhé semifinále lépe zvládla Domča Mendreková s taťkou (ve skupině za  taťku Mendreka, vracejícího se z turnaje dospělých – Adame gratulujeme :) , zaskočil Radek Smutný) , když porazili pár Kuba Reichman s taťkou. Ve velmi vyrovnaném finále nakonec zvítězili Mendrekovi, když ve 3. setu dokázali porazit Lipkovi. Putovní pohár pro vítěze se pro letošní rok stěhuje z Moravan na Lesnou. Gratulujeme. :)

V kategorii začátečníků byly páry rozděleny do 2.skupin po třech, tam hrál každý s každým.  Poté si 2.ze skupiny zahrál s vítězem druhé skupiny o postup o finále. V prvním  semifinále  byl úspěšnější  Tadeáš Hladký s taťkou,  když porazili Helču Černou s taťkou , ve druhém zvítězil Tomáš Smutný s taťkou- porazili Nikol Piterkovou s taťkou.  Po finálové třísetové bitvě se nakonec  z vítězství radoval Tadeáš Hladký.

Všem zúčastněným hráčům a hráčkám, jejich herním partnerům i fanouškům na tribuně děkujeme, že si přišli po Vánocích společně zasportovat, Martině Bernacíkové za perfektní organizaci turnaje a maminkách za cateringové  služby.

Doufejme, že se společně za rok zase všichni sejdeme.