GPC U15 otevřené Brno-Líšeň

DSC_0011  Silná konkurence se sešla na otevřeném Céčku kategorie U15 v líšeňské hale. Náš oddíl reprezentovali Mariana Poláková, Dominika Mendreková, Martina Ševčíková, Jakub Diviš, David Smutný, Marek Skoupý, Tomáš Rajnoha a Matěj Šmarda. Turnaje se účastnili i slovenští hráči z Košic, přijela silná skupina ze severní Moravy včetně medailistů a mistrů České republiky z podzimu.

Vzhledem k pravidlu nenasazení hráčů ze Slovenska se již v prvních kolech setkávali hráči s vysokým postavením v žebříčcích obou státu. Marianě se v prvním kole stala osudnou dvojka ze Slovenska Tomčová, pozdější vítězka. Zápas byl vyrovnanější než skóre -10 a -15 napovídá. Dominika skončila také se slovenskou hráčkou Telehaničovou -14,-11 a Martina vzhledem k nemoci v minulém týdnu singl vynechala.

V mixech nasazená dvojice Poříz/Ševčíková válcovala jednu dvojici za druhou a ve finále čekala, kdo jim přijde ze spodní části pavouka. Tam se rozhodovalo v semi mezi dvojicemi Smutný/Poláková a Diviš/Klapalová. Zápasy těchto dvojic jsou vždy napínavé a i tentokrát se hrálo na tři sety se šťastným koncem pro David/Mariana 18,-17,11. V pavouku ještě bojoval Marek Skoupý ve dvojici s ivančickou Štefulíkovou a po dobrém prvním kole skončili na raketách mistrů republiky Kopřiva/Metzová -17,-10. Dominika s Martinem Mejzlíkem nepřešli přes dvojici Míra/Soyoka. Finále bylo ze 75% naše oddílové, vítězství si odnesla složená dvojice Poříz/Ševčíková 14,13 .

V singlech kluků se Matěj Šmarda a Tomáš Rajnoha nedostali přes své soupeře v prvním kole. Marka zastavil pozdější finalista Míra, David se v osmičce utkal s Dominikem Kopřivou ve třech setech, -18,22,-12 a tak jedině Kuba Diviš se probil do semifinále, kde už nad jeho síly byl těšínský Míra -13 -12.

Ve čtyřhrách dívek narazila Mariana s Domčou opět na výbornou slovenskou dvojici Tomčová/Telehaničová. Zejména druhý set vypadal nadějně, ale výsledek -14,-20 znamenal  stopku. O kolo později v semi na stejné dvojici skončila naše Martina spolu s Lucií Metzovou.

V klucích potvrdila dvojice Poříz/Smutný nasazení a dostala se přes páry  Diviš/Mejzlík a Míra/Rzeplinski až do finále kde na tři sety podlehli

severomoravské dvojici Kopřiva/Matula. Marek ve dvojici s Králem neprošli prvním kolem, poslední zástupci Rajnoha/Šmarda uhráli těžké první kolo 20,20.

Turnaj byl dlouhý i pro doprovod, končilo se hodně po 19. Hodině, poděkování patří všem rodičům,  Tereze Smutné a Adélce Chadimové  za celodenní koučing.

Kompletní výsledky  GPC_otevrene_21012017