1.GPC U17, 5.2.2017 Brno – Kampus

V neděli 5.2.2017  jsme u nás v Kampusu  pořádali první postupové „céčko“ kategorie U17. Díky pokračující chřipkové epidemii  byla startovní listina dosti prořídlá. Z našich hráčů o postup na 1.GPA U17  (18.-19.2.2017 v Orlové-Lutyni)  bojovali : Marek Dostál, Martin Dostál, Kuba Lipka, Kuba Diviš, Davča Smutný, Jirka Derka, Mariánka Poláková, Domča Mendreková, Martinka Ševčíková a Áďa Chadimová.

Začínalo se  tradičně mixem. Podle papírových předpokladů zvítězili Tadeáš Brázda s Adélou Chadimovou, kteří na své cestě postupně porazili páry Lipka- Štefulíková, Smažil-Mendreková a ve finále  pak Poříz-Ševčíková.

V dívčím singlu byla semifinále téměř naše oddílová. :)   První semifinále vyhrála Marťa Ševčíková po vítězství nad  jihlavskou Adélou Zachovou. Ve druhém semifinále vyřadila Mariánka Domču.   Finále pak bylo pouze oddílovou záležitostí. Po vyrovnaném průběhu se z postupu na „áčko“ nakonec radovala Mariánka, když nad Marťou zvítězila 21:19 a 21:16.

V chlapeckých dvouhrách byla situace podobná – ze čtyř semifinálových  účastníků  byli tři hráči  opět naši. :)  V prvním semifinále prohrál Kuba Lipka s jihlavským Vojtou Pořízem. Ve druhém semifinále  porazil Martin Dostál Kubu Diviše. Ve finále pak ve vypjaté koncovce druhého setu  Martin nestačil na Vojtu (15:21 a 23:25) , a tak  se z vítězství a  postupu radoval Vojta Poříz.  Za zmínku ještě určitě stojí zápas Davida Smutného se Šimonem Prekem, kde o 2 hlavy menší David prohrál  19:21 ve třetím setu.

V dívčím deblu  se z důvodu malého počtu hráček hrála rovnou semifinále. V prvním zvítězily Adéla Chadimová s Adélou Zachovou nad párem Nejezchlebová-Bendová. Druhé semifinále vyhrála Mariánka Poláková s Dominikou Mendrekovou , když porazily pár Ševčíková, Štefulíková. Ve finále byly nakonec úspěšnější Mariánka s Domčou. V napínavém zápase zvítězily nad Adélkami 21:19 ve třetím setu.

Chlapecké čtyřhry byly opět velmi napínavé, naše oblast má neskutečné množství kvalitních a vyrovnaných párů.  Semifinálové  zápasy :  Dostál Martin-Brázda Tadeáš  porazili Kubu Diviše s Davčou Smutným, pár Poříz-Prek  porazili našeho Kubu Lipku s Jirkou Derkou po neuvěřitelném zápase 21:12, 24:26  a 30:28 !!!  Finále si pak už Martin s Tadeášem pohlídali a  unavené soupeře Poříz-Prek porazili 21:15 a 21:13.

Postup  na republikový turnaj si tedy vybojovali : Martin Dostál, Mariánka Poláková, Domča Mendreková  a Adéla Chadimová. Gratulujeme a držíme pěsti.

Velké díky patří Jirkovi Burešovi, který se ujal náročné role kouče a rodičům za psychickou podporu z hlediště.

Výsledky :  1.GPC-U17-5.2.2017-FSPS-výsledky