Z MČR dospělých 6 medailí.

DSC_0451

Během prvního únorového víkendu se v hale liberecké technické univerzity odehrál vrchol tuzemské turnajové sezóny – mistrovství české republiky v badmintonu. Na turnaji reprezentovalo oddíl FSpS MU šest hráčů - Adam Mendrek, Standa Kohoutek, Monika a Michal Světničkovi, Vojta Šelong David Pokorný.

Každý z hráčů jel na turnaj s jinými ambicemi, přesto však bylo od všech očekávat maximální nasazení. Ve smíšené čtyřhře nastoupila hned čtveřice našich hráčů, a nevedlo se jim vůbec špatně. Michal Světnička po boku Zuzany Pavelkové došel do druhého kola, kde však nestačil s pozdější vítěze Bitmana s Bášovou. David Pokorný odehrál svůj jediný zápas na turnaji s Petrou Hofmanovou, stopku v prvním kole jim však ukázali pražští Zahrádka-Maixnerová. Monika Světničková Vojta Šelong plnili úlohu nasazených turnajových trojek, i když oba hráli s jinými spoluhráči. Vojta po boku Denisy Šikalové obhájil své nasazení a postoupil do semifinále, kde však prohrál s dvojicí Bitman-Bášová. Stejnému páru nakonec podlehla i Monika, která s Michalem Hubáčkem měla ve finále na již osminásobné mistry ČR dokonce pět setbolů.

Do dvouher z celé výpravy FSpS MU nastoupili jen dva hráči, ti si však vedli na výbornou. Monika Světničková si v singlu na cestě do semifinále poradila s mladšími soupeřkami Hadáčkovou a Dobiášovou, a po vyrovnaném semifinále se Zuzanou Pavelkovou nakonec do Brna přivezla bronzovou medaili. Adam Mendrek měl před turnajem jasný cíl – vylepšit loňské stříbrné umístění. Prvním krokem však byl postup do finále, což se Adamovi s menšími problémy v semifinálovém zápase s Petrem Beranem podařilo. Ve finále nastoupil proti české jedničce – Milanu Ludíkovi, se kterým Adam v posledním vzájemném zápase prohrál. Adam v prvním setu tahal za kratší konec a nakonec ho prohrál, v druhém setu svou aktivní hru zlepšil a byl lepším hráčem. V koncovce druhé sady se však projevila větší zkušenost Milana Ludíka, který si čtyřmi body po sobě zajistil výhrou svůj první titul mistra republiky.

V mužské čtyřhre jsme měli dvě želízka v ohni - Standa Kohoutek nastoupil po boku Vojty Šelonga a po dvou jednoznačných zápasech v druhém a třetím kole se naše dvojice probojovala až do semifinále, kde však nestačila na mladé a velmi útočné duo Louda-Hubáček. Michal Světnička nastoupil ve čtyřhře s Ondřejem Králem a již v prvním zápase s mladými hráči ukázali, že se s nimi musí na turnaji počítat. Ve čtvrtfinále se Michal s Ondrou utkali s pozdějšími vítězi – Jaromírem Janáčkem a Petrem Beranem, odehráli s nimi však nádherný a vyrovnaný zápas, který však měl šťastnější konec pro hráče Českého Krumlova, kteří vyhráli rozhodující set 21:19.

Mistrovstí republiky tak dopadlo pro hráče FSpS MU úspěšně, chyběla tomu však ta zlatá radost, která by dobré učinkování našich hráčů na turnaji rozhodně vylepšila.