Extraliga: Brno čeká čtvrtfinále

17012525_10208291721161069_2025326149_n

O víkendu odhrál extraligový tým FSpS MU svoje poslední utkání v základní části extraligy, a to na půdě posledního týmu tabulky – Astry Praha. Brno šlo do utkání jako velký favorit a nečekalo se nic jiného, než že čtyři body za vítězství pojedou do Brna.

Brno přijelo do Prahy bez svých hlavních hvězd – Poláka Adama Cwaliny a Irské superstar Scotta Evanse. V Astře se naopak v extraligové trikotu znovu představil Michal Světnička a rozhodně to nebyla ztráta kvality! Michal nejprve se svou sestrou Monikou vyhrál smíšenou čtyřhru, poté přidal i druhý bod ve čtyřhře s Adamem Mendrekem, a dokázal tak, že je kdykoli schopen nastoupit a kvalitně nahradit kteréhokoli hráče v týmu.

Utkání se rozhodlo hned během prvních pěti zápasu, když postupně vyhrály oba pánské debly, mix a třetí pánská dvouhra v rukou Standy Kohoutka. Brno tak vedlo 5:0 a utkání se mohlo dohrát v poklidu. Jediný bod Astry získala v dámské dvouhře Magdaléna Lajdová, dominanci však ukázalo Brno v posledních dvou zápasech pánské dvouhry, kdy Adam Mendrek Vojta Šelong završili konečné skóre 7:1 pro Brno.

Mužstvo BADMINTON FSpS MU Brno tak skončilo po základní části na 3. místě tabulky, a čeká ho tak čtvrtfinále. To se odehraje 18. března a Brno v něm přivítá Hradec Králové (v základní části porazilo Brno tohoto soupeře poměrem 7:1). Vítěz čtvrtfinálového utkání se ve finálovém víkendu postaví v semifinále týmu Benátek nad Jizerou. Na čtvrtfinále jste určitě všichni zváni a doufáme, že s vaší podporou postoupíme znovu mezi 4 nejlepší celky soutěže.

Zápis z utkání proti Astře.

Zápis z utkání proti Astře.

V sobotu se odehrálo také první kolo „sestupové“ skupiny 1.ligy, kde se FSpS MU Brno B představilo ve třech zápasech. Brno postupně porazilo Hradec Králové a Kopřivnici, poté však prohrálo s Dobruškou. Do druhého kola si tak veze 2 výhry, což mu dává velkou naději na setrvání v druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Držíme pěsti!