Monika Světničková vítězkou VC města Plzně

ms_12

O víkendu se v Plzni konal další turnaj dospělých kategorie GPA, a to tradiční Velká Cena města Plzně. Na turnaji v dresu BADMINTON FSpS MU startovali: Monika Světničková, Vojtěch Šelong, Jakub Mazúr, Jan Srnec Jiří Bureš.

Posledním třem jmenovaným se moc nedařilo, když v žádné z disciplín nebyli schopni přejít přes nástrahy prvního kola. Jan Srnec se navíc při posledním zápase zranil, přejeme mu proto rychlou rekonvalescenci, také z důvodu toho, že Honza je jedním z klíčových hráčů pro první ligu (ta se odehraje v sobotu 18. března v Dobrušce).

Vojtěch Šelong vstupoval do turnaje jako jeden z hlavních favoritů v párových disciplínách, když byl v mixu nasazen jako číslo jedna a v mužském deblu jako číslo dvě ve dvojici s Ondřejem Králem. Ve smíšené čtyřhře s Denisou Šikalovou však nasazení neobhájil a obhájci stříbra z minulého ročníku skončili překvapivě již ve čtvrtfinále na raketě dvojice Holub-Milová. Co se Vojtovi nepodařilo v mixu, to se podařilo ve čtvyřhře. Zde dvojice Šelong-Král obhájila nasazení a přemožitele našla až ve finále, kde kluci prohráli s dvojicí Janáček-Švejda.

Nejúspěšnějším hráčem jihomoravské výpravy však byla jednoznačně Monika Světničková. Monča ve smíšené čtyřhře obhajovala vítěsztví z minulého roku, a to se jí se svým partnerem Michalem Hubáčkem, poměrně bez problému podařilo. Na turnaji druhá nasazená dvojice ztratila pouze jediný set, a úspěšně tak obhájila loňské prvenství.

Monika Světničková a Michal Hubáček (zdroj: badmintonweb)

Monika Světničková a Michal Hubáček (zdroj: badmintonweb)

Monika nastoupila také ve dvouhře, ve které také plnila jednu z hlavních favoritek na medaili. Jako nasazená dvojka Monika postupně porazila Dominiku Budzelovou, Lucii Krpatovou, Michaelu Zelinkovou a nakonec ve finále i Dominiku Koukalovou a ke zlatu z mixu přidala i zlato ve dvouhře. Nutno říci, že na cestě do finále neměla Monika se soupeřkami velké problémy, finále proti Dominice Koukalové bylo ozdobou nedělních zápasů a Monika zaslouženě vyhrála 21:19 ve třetím setu.

Všem hráčům našeho oddílu děkujeme za reprezentaci klubu na turnaji a přejeme hodně zdaru do konce sezóny.

Výsledky z VC v Plzni najdete ZDE.