1. kolo EXTRALIGY již o víkendu v Brně!

??????????

Dlouhé čekání na nový ročník dospělých soutěží smíšených družstev je konečně u konce. V nadcházejícím víkendu začíná jak 1. celostátní liga, tak i extraliga. Obě tyto soutěže budou k vidění v Brně, jelikož obě naše družstva budou hrát na domácí půdě.Sobota bude ve znamení badmintonu opravdu celá. První zápasy 1. ligy začínají již ráno od 9 hodin, a to v hale v Jehnicích, kde je to hráčům našeho oddílu velmi známé – vždyť jsme zde působili opravdu dlouhou dobu. BADMINTON FSpS MU „B“ bude v Yonex aréně hostit oddíly z východních Čech, a to Pardubice a Dobrušku.

Soupiska našeho „druhého“ týmu byla oproti minulé sezóně mírně pozměněna – na hostování jsme získali úřadujícího „přeborníka JM kraje“ Ondru Helara z Jihlavy, mladou a nadějnou Báru Otáhalovou a soupisku doplňují dva hráči, kteří budou pendlovat mezi první ligou a extraligou - Standa Kohoutek Jan Janoštík, jehož hostování se podařilo dotáhnout z Českých Budějovic. Honza patří k velkým talentům českého badmintonu a očekává se, že bude letos v dospělé kategorii získávat potřebné zkušenosti. Kvůli účasti na MS juniorů však bude teď v sobotu svému týmu chybět.

Fandové kvalitního badmintonu si přijdou na své i po skončení první ligy – ve stejné hale v 17 hodin začne i premiérové utkání nové sezóny extraligového týmu FSpS, a to proti Hradci Králové. Soupiska „Áčka“ je stejně jako soupiska prvoligového týmu znatelně obohacena oproti minulým sezónám. Kromě již známé dvojice Scott Evans Adam Cwalina bude v sestavě i další singlista světového formátu, Estonec Raul Must, který tak bude týmovou jedničkou. Z důvodu mateřských povinností a zranění je pro tuto sezónu jiná i ta ženská část týmu, kterou tak bude tvořit dvojice Zuzana Pavelková (hostování SKB Přerov) a Magdaléna Lajdová (hostování z Astra Praha).

Druhé extraligové utkání odehraje Brno také doma, tentokráte již však na tradiční palubovce Masarykovy Univerzity v Bohunicích. V nedělním utkání vyzve domácí tým svého velkého rivala Benátky nad Jizerou. Utkání začne v 10 hodin dopoledne.

Doufáme, že přijdete podpořit naše ligová mužstva v co největším počtu!