OP U15 Brno – Líšeň

davOblastní přebor U15 Brno Líšeň

V sobotu proběhl důležitý turnaj kategorie U15 oblastní přebor a zároveň také kvalifikace  na listopadové mistrovství ČR.

Za náš oddíl nastoupili Mariana Poláková, Gabriela Trötzmüllerová, Dominika Mendreková, Martina Ševčíková, David Smutný, Franta Hanák, Kuba Diviš, David Diviš, Martin Šebesta a Marek Skoupý.

Turnaj zpočátku provázely diskuze zda hrát či nehrát v případě přímých postupů, doufejme, že řešení pro příští rok již bude jednoznačné.

V mixu se nejlépe dařilo složené dvojici Dominika Mendreková/Martin Mejzlík, která ve finále porazila dvojici Štefulíková/Procházka. Tím si naše hráčka vybojovala postup na MČR. Naše malá lvice Gabča vybojovala s Frantou vitězně první kolo a Marek neprošel prvním kolem s Barborou Důbravovou, podobně se vedlo i Davidovi Divišovi s Veronikou Doubkovou.

Ve dvouhrách se bojovalo vždy o dvě postupová místa, Gabča narazila hned na pozdější vítězku Klapalovou, ale zápas ji ukázal, jak se hraje v 15kách. Zbylé tři naše dámy se dostaly do semifinále, kde už šlo do tuhého. Souboj Dominiky s Martinou pro sebe rozhodla Martina a v horní části pavouka se utkala Mariana s Adélou Klapalovou. Ivančická hráčka prošla singlem velmi suveréně a stejně si pak počínala i ve finále proti Martině. V zápasech o pořadí porazila Gabča Terezu Durmiši a boj o 3. místo pro sebe rozhodla Mariana proti Dominice.

Singl kluků dopadl dle nasazení, ve finále se utkal David Smutný s Kubou Divišem. Kuba bojoval co to šlo, první set rozhodl pro sebe, nicméně další dva sety šly na stranu Davida. Překvapením je pěkné třetí místo Martina. Ostatní kluci sváděli boj mezi sebou, los je svedl do stejné části pavouka

Čtyřhra kluků byla jednoznačnou záležitostí dvojice Kuba Diviš/Mejzlík, v semi porazili Marka s Frantou a finále již pak bylo skrečováno dvojicí Procházka/Čupa.

Ve čtyřhře holek si to Gabča zkusila s Bárou Veselou, kdy neprošly v prvním kole přes dvojici Ivičičová/Giňová. Cestu do finále a pak i vlastní finále si pohlídala dvojice naše Martina s Hankou Štefulíkovou.

Kompletní výsledky  vysledky_OPU15_14102017