GPB U17 Brno – na domácí půdě 5 medailí!

8D59288A-E54C-422D-8207-406EDC278A65Dne 24.-25.3.2018 proběhl turnaj GPB U17 v domácím prostředí,kterého se zúčastnilo 88 hráčů, z toho se našim hráčům podařilo získat 5 cenných kovů.

 

 

Dne 24.-25.3.2018 proběhl turnaj GPB U17 v domácím prostředí,kterého se zúčastnilo 88 hráčů, z toho se našim hráčům podařilo získat 5 cenných kovů.

 

 

Ve smíšené čtyřhře se našemu nasazenému páru Brázda – Chadimová nepodařilo postoupit přes čtvrtfinálový zápas, který prohráli v napínavé koncovce 24:26. Z nenasazeného postu se probojoval pár Reichman – Kolesárová až do druhého dne, kde plní sil nastoupili do semifinálového zápasu proti soupeřům Ádi s Tadeášem. Po prvním setu, kdy se zdálo, že už není šance na výhru, tak se karty obrátili a podařilo se našemu páru s přehledem vyhrát. Ve finálovém zápase nestačili na  nasazené dvojky, ale mají krásné druhé místo!

Ve dvouhře chlapců se všem podařilo postoupit do druhého kola. Bohužel los našim klukům nepřál a museli se utkat hned ve druhém kole se svými parťáky z tréninků: Kuba Diviš x Martin dostál a Marek Dostál x Jakub Lipka. Do třetího kola tak postoupili Jirka Derka, Martin Dostál a Marek Dostál. Marek kvůli zdravotním problémům nedokázal hrát na 100%, ale i tak šel do zápasu s tím, že chce vyhrát. Nepodařilo se mu vyhrát dvě těsné koncovky 22:24 a 21:23. Jirka s Marťasem postoupili a zabojovali mezi sebou o postup do semifinále, kde vyhrává Marťas. Druhý den se utkal Marťas s Lukášem Frankem, kde v prvním setu bez problémů vyhrál. Průběh druhého setu a celého zápasu ovlivnila ,, špatná strana “ a Martinovi se podařilo vyhrát až v koncovce třetího setu 21:19. Ve finále si zahrál proti svému deblovému parťákovi, na kterého bohužel nestačil.

Dvouhra holek byla jediná disciplína, ve které se našim holkám nepodařilo získat medaili. Aďa se po 2 vyrovnaných zápasech probojovala až do čtvrtfinále, kde nastoupila proti nasazené dvojce Veselé. První set holky bojovali o každý balon, bohužel Aďa prohrála 18:21. Ve druhém setu už nedokázala fyzicky držet krok s nasazenou hráčkou a prohrála 10.21.

V posledních dvou disciplínách dokázali kluci Brázda – Dostál Martin bez problému projít všemi koly a ve finále s přehledem vyhrát. Druhý medailový pár mužské čtyřhry byl Jakub Reichman – David Smutný, kteří prohráli proti vítězům Tadeášovi s Marťasem. Čtyřhru dívek ovládly Aďa Chadimová s Kateřinou Valentovou, kdy ze sebe dostaly ve finále maximum i přes fyzické vyčerpání a otočily průběh zápasu na svoji stranu po prvním prohraném setu. Ve třisetové bitvě získaly poslední medaili.

Všem medailistům gratulujeme.

 

ada