David Smutný bronzový na Czech U17 International, Janoštík bral dvě zlata

30265322_1691610957584550_6286514311457603366_n

Od čtvrtka do soboty se v Českém Krumlově konal mezinárodní turnaj FZ Forza Czech International 2018 v kategorii do 17 let a FSpS MU mělo na turnaji několik zástupců.

Náš oddíl reprezentovali Martin a Marek Dostálovi, David Smutný, Kuba Reichman, Martina Ševčíková, Adéla Chadimová, Kuba Diviš, Kuba Lipka Jirka Derka.

Největšího úspěchu dosáhl David Smutný, který v deblu chlapců s Matějem Rzeplinským došli až do semifinále. Na cestě za bronzovou medailí porazili soupeře ze Slovenska, Běloruska, Česka a Německa, v boji o finále však nestačili na polský pár Niczyporuk-Szymanowski, a to velmi těsně 21:19 a 25:23. Všem hráčům děkujeme za vzornou reprezentaci a gratulujeme Davidovi k medaili.

 

Medailisté z deblu chlapců. (foto: Czechbadminton)

Medailisté z deblu chlapců. (foto: Czechbadminton)

Na turnaji startoval také Jan Janoštík, který v Brně hostuje v soutěži dospělých. Honza byl ve dvouhře i v deblu jako nasazená jednička, a patřil tak k jasným favoritům na tituly v obou disciplínách. Své nasazení kmenový hráč Českých Budějovic jasně potvrdil, když ve finále dvouhry porazil Belgičana Van Delsena na tři sety, v deblu s Tomášem Švejdou ve finále přejeli polské přemožitele Davida Smutného ve dvou setech. Honzovi Gratulujeme!

Jan Janoštík (vlevo) s Tomášem Švejdou a trenérem reprezentace Radkem Votavou. (foto: Czechbadminton)

Jan Janoštík (uprostřed) s Tomášem Švejdou a trenérem reprezentace Radkem Votavou. (foto: Czechbadminton)

Výsledky všech zápasů na turnaji si můžete prohlédnout ZDE.