JSME MISTŘI!!!

30739608_1673943739354449_2532459865259537405_n

Druhý dubnový víkend se odehrál ve znamení vyvrcholení tuzemských soutěží smíšených družstev – finále české extraligy v pražské Vinoři. Náš tým fakulty sportovních studií do finálového víkendu vstupoval jako favorit, který v základní části vyhrál všech sedm utkání. Tým Masarykovy univerzity byl v kompletním složení - Magdaléna Lajdová, Zuzka Pavelková, Raul Must, Scott Evans, Adam Cwalina, Adam Mendrek, Vojtěch Šelong, Jan Janoštík a trenér Standa Kohoutek.

V sobotním semifinálovém utkání narazili hráči Brna na čtvrtý tým základní části - TJ Sokol Klimkovice. V základní části jsme vyhráli poměrem 6:2, bylo tak jednoznačným favoritem. Klimkovice mají však v týmu několik velmi nebezpečných hráčů – speciálně ukrajinského reprezentanta Artema Pochtareva, nebo reprezentantku Kateřinu Tomalovou.

Výsledky utkání s Klimkovicemi.

Výsledky utkání s Klimkovicemi.

Utkání se, i přes špatný začátek a prohru ve smíšené čtyřhře, nakonec vyvinulo podle našich představ i podle očekávání. Nepříjemný Pochtarev sice obstaral svému týmu ze severní Moravy dva body, na výhru to však nestačilo a my jsme, i díky dvěma těsným výhrám na tři sety, dokázali utkání vyhrát poměrem 6:2.

Týmová fotka po utkání s Klimkovicemi.

Týmová fotka po utkání s Klimkovicemi.

V nedělním finále šlo o reprízu z loňského roku, kdy jsme nakonec kvůli zranění Scotta Evanse a Adama Cwaliny prohráli s domácím Meteorem Praha. Obhájci titulu letos v napínavém semifinále porazili silný tým z Benátek, a tak bylo utkání o zlato dosti otevřené. V základní části vyhrál náš tým FSpS MU poměrem 5:3.

Výsledky finále s Meteorem.

Výsledky finále s Meteorem.

Ve finálovém utkání nebylo určitě o krásný badminton a nervydrásající napětí nouze. Náš lehce favorizovaný tým vstoupil do finále dvěma prohrami v mixu, jehož příznový vývoj ovlivnilo zranění Majdy, a druhém deblu. Tohle manko však bylo během dalších zápasů smazáno a když Zuzka Pavelková po neskutečném výkonu porazila Finku Airi Mikkelu, šlo se do posledních dvou dvouher za stavu 3:3. Jak Raul, tak Scott své zápasy museli tlačit až přes třetí set, v obou případech však dokázali na své soupeře vyzrát a po skvělém výkonu celého týmu jsme se mohli radovat ze zisku titulu, který se tak na Moravu přesunul po dlouhých 4 letech!

Mistři extraligy smíšených družstev 2017/18.

Mistři extraligy smíšených družstev 2017/18.

Výsledky všech utkání finálového víkendu můžete vidět ZDE.

Záznam všech zápasů finálového víkendu můžete vidět na kanálu ČBaS ZDE.

Fotky z finálového víkendu můžete vidět na facebooku ČBaS ZDE.

 

Moc děkujeme všem sponzorům a fanouškům za úspěšnou sezónu, bez Vaší podpory bychom tohoto úspěchu jistě nedosáhli. Děkujeme také všem hráčům za předvedené výkony a vzornou reprezentaci klubu, stejně jako naší fyzioterapeutce Káji. Na další ročník extraligy se těšíme zase na podzim!