Zlato a stříbro z OP družstev žáků!!!

Dne 29.9.2018 proběhl v domácím prostředí turnaj OP družstev žáků na který se přihlásili 4 družstva z nichž 2 zastupovali náš klub.

Dne 29.9.2018 proběhl v domácím prostředí turnaj OP družstev žáků na který se přihlásily celkem čtyři družstva, z nichž dvě zastupovala náš klub.

Hned v prvním utkání proti sobě nastoupily naše dvě družstva FSpS MU A a FSpS MU B, zároveň se z tohoto duelu stalo nejvyrovnanější utkání dne. Úvodním zápasem byl mix, který by mohl být označen jako nejdramatičtější zápas turnaje. Proti sobě nastoupily dvojce, za tým A Prek – Krulová a za tým B Skoupý – Kulhavá. Po jednoznačně vyhraném prvním setu Lucky se Štěpánem se karta obrátila a druhý set se podařilo vyhrát Verči s Markem. Třetí set byl napínavý až do úplného konce, kde se podařilo Markovi s Verčou vyhrát 24:22 a tím získali bod pro tým B. Druhá třisetová bitva proběhla mezi Lukášem a Ondrou, kteří do zápasu dali vše a bojovali až do posledního bodu. Vítězství získal na svoji stranu nakonec Lukáš. Celkovým poměrem utkání skončilo ve prospěch týmu A 6:1.

Utkání proti BC66 Ivančice v podání A týmu proběhlo bez sebemenšího problému a skončilo celovým stavem 7:0. Pro tým B výhra proti oslabenému týmu Ivančic nebyl problém. Odehrály se 2 třisetové bitvy, první v podání dívčí dvouhry, kdy Verča Kulhavá po vyrovnaném zápase dokázala přehrát soupeřku v koncovce třetího setu a získat bod pro svůj tým. Druhá bitva byla mezi Kájou Nesňalovou s Ondrou Valouchem proti silnému sourozeneckému soupeři. Po prohraném prvním setu obrátili Ondra s Kájou zápas ve svůj prospěch a vyhráli ve třech setech. Celkové vítězství našeho týmu B bylo 6:1.

Proti TJ Sokol Židlochovicím nastoupil první tým B, který díky týmovému duchu a plné odhodlanosti hráčů dokázal vítězství získat pro sebe se ztrátou pouze 2 bodů, a to v chlapecké dvouhře kde Martin Lorenc nestačil na svého soupeře a v mixu zkušenější dvojce Vrbka – Durmiši přehrála Káju s Ondrou. Díky vítězství 5:2 nad týmem Židlochovic se náš tým B umístil na krásném 2. místě.

Poslední utkání odehrál tým A proti Židlochovicím. Jednoznačný průběh narušil pouze chlapecký singl, kde se utkal David Diviš s Vrbkou Tomášem a svůj zápas hráli vyrovnaně celé první dva sety. Ve třetím setu již Tomáš přehrál davida a získal jediný bod pro tým Židlochovic. Celkovým poměrem vyhrál tým A 6:1 a umístil se na 1. místě.

Sestava hráčů FSpS MU A: Diviš David, Prek Štěpán, Kurdiovský Lukáš, Krulová Lucie, Veselá Barbora a  Trötzmüllerová Gabriela.

Sestava hráčů FSpS B: Skoupý Marek, Valouch Ondřej, Lorenc Martin, Kulhavá Veronika, Nesňalová Karla a Piterková Nicol

Všem hráčům gratulujeme!