Stříbrná Lucka na mistrovství v Krumlově

V sobotu 17.11.2018 se do Českého Krumlova sjeli nejlepší čeští hráči a hráčky do 13 let, aby bojovali o tituly Mistrů České republiky za rok 2018. Kromě Daniela Ickerta a Veroniky Jarošové se klání zúčastnila kompletní česká špička a utkání tak měla opravdu vysokou úroveň. Pro každého mladého hráče bylo tedy úspěchem vůbec se na takto kvalitní turnaj probojovat. Z našich mladých nadějí se to podařilo Ondrovi Valouchovi, Lucce Krulové a Gabči Trötzmüllerové.

Začalo se tradičně mixem, ve kterém se našim příliš nedařilo. Lucka hrála s Lukášem Herzánem a jako nasazený pár č. 6 měli v 1. kole volno. Ve druhém nepotvrdili papírové předpoklady a prohráli ve 3 setech s pražským párem Moravec – Treperová (21-13, 13-21, 12-21). Gabča s Ondrou si jako nenasazení museli postup do 2. kola vybojovat, což se jim podařilo, když v celku lehce porazili liberecké duo Krepl – Slabá (21-18, 21-10). Pak však narazili na favorizovaný pár Fuciman – Soukupová [3] a podlehli jim ve třech setech (21-13, 17-21, 14-21).

Ve dvouhrách prošel Ondra Valouch lehce do druhého kola, když porazil Kundráta z Aše (21-17, 21-8), ale tam nezvládl koncovky dvou vyrovnaných setů a přes Moravce se do čtvrtfinále bohužel neprobojoval (20-22, 19-21). Gabča Trötzmüllerová nepřijela zcela zdravá a snad proto se v 1. kole trápila s Dvořákovou z Chlumčan a postoupila až po 3 setech (14-21, 21-11, 21-18). Ve druhém kole měla přijatelný los a těšila se na nasazenou [8] Jirákovou z Hořovic. Zápas bohužel Jiráková za stavu 14-13 skrečovala a tak se Gabča dostala do čtvrtfinále prakticky bez boje. Zde již byla přerovská favoritka a nasazená [2] Lucka Skařupová nad její síly a podlehla jí ve 2 setech (17-21, 8-21). Přesto je pro ni konečné umístění úspěchem. Jako jediná nenasazená pronikla mezi nejlepších 8.

Lucka Krulová si jako nasazená [4] přijela pro medaili a tento cíl začala cílevědomě plnit. V prvním kole měla volný los a ve druhém si jen lehce potrénovala s Kozielkovou (21-4, 21-6). Ve čtvrtfinále si s přehledem poradila s Bursovou (21-16, 21-13) a postoupila tak do nedělního semifinále. V něm se utkala s velmi silnou Skařupovou. V prvním setu se potvrdily papírové předpoklady a Lucka jej v celku hladce prohrála, pak však zabrala a Skařupovou ve 2. setu zase jasně přehrála ona. Vyrovnaný 3. set dospěl do infarktové koncovky, ve které byla nakonec šťastnější naše Lucka a radovala se z postupu do finále! (15-21, 21-11, 22-20). Ve finále se Lucka snažila vzdorovat neporazitelné Kačce Osladilové z Klimkovic. Nakonec však podlehla ve 2 setech (12-21, 14-21). Každopádně obrovská gratulace ke stříbrné medaili!

Vyhlášení vítězů dvouhry dívek (foto: Tomáš Prek).

Vyhlášení vítězů dvouhry dívek (foto: Tomáš Prek).

Do chlapecké čtyřhry pořadatelé k našemu Ondrovi Valouchovi napárovali Matěje Červenku z Králova Dvora a kluci hned první zápas sehráli s nasazenými [2] a pozdějšími finalisty Matušem s Waliszewskim. Po překonání počáteční nesehranosti jsme byli nakonec svědky velmi zajímavého utkání, ve kterém zejména díky Ondrově nasazení a bojovnosti nebylo daleko k velkému překvapení. To se ale nakonec bohužel nekonalo a kluci prohráli ve 3 setech (25-23, 18-21, 15-21).

Gabča Trötzmüllerová hrála debla s Karolínou Kalkušovou z Benátek a děvčata měla poměrně vysoké ambice, které bohužel nenaplnila mj. také „díky“ přísnému losu. Po prvním kole, ve kterém si poradily s pardubickým párem Fridrichová – Kulhánková (21-12, 21-15), totiž narazily (doslova) na nasazené jedničky Osladilová – Skařupová. Favoritky nepřipustily jakékoliv pochybnosti a výsledek mluví za vše (8-21, 6-21).

Lucka Krulová vytvořila pár s Nelou Hálkovou a vzhledem k žebříčkovému postavení se čekalo, že zabojují o medaile. Po hladkém postupu do druhého kola přes pár Kučerová – Sedláčková (21-11, 21-13), ale byly nad jejích síly dívky z Pardubic Bártová – Valentová, se kterými prohrály ve 3 setech (21-18, 8-21, 18-21).

Závěrem gratulujeme Lucce Krulové k zisku stříbrné medaile a všem hráčům k předvedeným výkonům, díky kterým se v nabité konkurenci neztratili. Tomášovi Prekovi děkujeme za trenérské vedení a cenné rady.

Stříbrná Lucka Krulová s tatínkem (foto: Tomáš Prek).

Stříbrná Lucka Krulová s tatínkem (foto: Tomáš Prek).

 

Zhodnocení turnaje z pohledu trenéra:

„Všechny tři zúčastněné hráče je potřeba pochválit za předvedené výkony a nasazení, bojovali tak jak se na Mistrovství ČR sluší a patří.“

Gabča Trotzmüllerová

„I přes zdravotní indispozici odehrála velmi dobrý turnaj. V singlu jako jediná nenasazená došla mezi osmičku nejlepších. V párovkách byl bohužel los celkem přísný a přisoudil Gabči nasazené jedničky a trojky, které vždy ve druhém kole vystavili Gabči stopku. I tak pro Gabču myslím skvělá zkušenost a snad i motivace do další práce. Občas by to chtělo trochu větší bojovnost ve chvílích kdy se úplně nedaří a hlavně zůstat v zápase až do úplného konce.“

Ondra Valouch

„Ondra byl několikrát strašně blízko velkému překvapení, ale bohužel vždy ho zradila koncovka. Vždy vyhrál to, co měl, ale chyběl ten kousíček, aby vyhrál i zápas, kde favoritem nebyl a turnaj se tak stal velmi úspěšným. V singlu prohrál velmi těsně s nasazenou osmičkou ve druhém kole, a to vždy poté co prakticky po celou dobu v obou setech vedl. Je potřeba být trpělivější v koncovce a hrát zodpovědně až do konce. Skvělý výkon Ondra podal v deblu, kde hrál s parťákem, se kterým stabilně nehraje a jen velice těsně prohráli po velkém boji s pozdějšími finalisty.“

Lucka Krulová

„Lucka odehrála skvělý turnaj a v singlu svou formu proměnila ve stříbrnou medaili. Cesta nebyla tak lehká, jak zmiňuje článek a Lucka zasluhuje doopravdy pochvalu za skvěle odehrané čtvrtfinále s Bárou Bursovou a hlavně za nezměrnou bojovnost v semifinále proti Lucce Skařupové, se kterou doposud ještě nevyhrála. V párovkách bohužel medaile nevyšla, i když k ní nebylo až tak daleko. Když Lucka ještě trochu zapracuje na pohybu po kurtu a trochu přidá s fyzičkou, bude příště nebezpečnější i pro „neporazitelnou“ Kačku Osladilovou .“

J T