2. kolo Extraligy ve znamení těsných, ale důležitých vítězství

47168064_992342977619833_4410352825062653952_n

Jak jistě víte, v uplynulém víkendu se v Brně odehrálo druhé kolo domácí badmintonové extraligy. Náš tým se v něm nejprve utkal v sobotu s nováčkem soutěže - Stavosem Brno, v neděli na svých kurtech přivítal čtvrtý tým loňské sezóny - Sokol Klimkovice.

Sobotní utkání bylo velmi speciální, protože se jednalo o první derby brněnsých oddílů v české extralize. Domácí Stavos, i když je to tým v extralize nový, patří i tak k favoritům na přední pozice, jelikož má v kádru několik zkušených zahraničních hvězd, jako jsou Lukasz Moren, Kate Foo Kune, Soren Toft nebo nejlepšího českého hráče Milana Ludíka.

Slatinská aréna byla v sobotu zaplněna velkým počtem diváků, kteří však určitě nelitovali, že si tuto akci nenechali ujít. Všechny zápasy utkání byly vyrovnané a nebylo nouze o krásné výměny a dramatické momenty. Hned pět z osmi zápasů byly na tři sety a žádný ze zápasů nebyl vyloženě jednoznačný. A jelikož po čtyřech hodinách a osmi odehraných zápasech bylo skóre vyrovnané 4:4, přišel na řadu „zlatý zápas,“ který jsme nakonec zvládli my, raketou Kima Bruuna a Zuzky Pavelkové ve smíšené čtyřhře. Důležité utkání jsme tak nakonec zvládli a připsali si důležité vítězství proti rivaovi.

Podrobné výsledky z ukání proti Slatině Brno najdete ZDE.

Týmové foto na utkání se Stavosem Brno.

Týmové foto na utkání se Stavosem Brno. Zleva: Kim Bruun, Adam Mendrek, Jan Janoštík, Sharleen van Coppenolle, Adam Cwalina, Zuzana Pavelková, Vojtěch Šelong, Magdaléna Lajdová.

Po důležité sobotě nás v neděli čekal další velmi nepříjemný tým. TJ Sokol Klimkovice také patří papírově k týmům, které budou bojovat o nejvyšší umístění, a i když do Brna přijely bez týmové jedničky Inda Rajarajana, tak se jedná o opravdu silné mužstvo, které se opírá o přední české hráče (Jakub Bitman, Kateřina Tomalová) nebo Dána Lind Thomsena.

Nedělní utkání se odehrávalo v poloprázdné hale kampusu, ale nutno říci, že se znovu bylo na co dívat. Zápasy již nebyly tak kvalitní a vyrovnané, jako v sobotu, drama to však bylo až do konce. Klimkovice po sedmi zápasech vedly ještě 4:3, my jsme však díky Kim Bruunovi srovnali, a utkání se tak znovu dostalo do devátého a rozhodujícího zápasu. V tom bylo štěstí na naší straně a po výsledku 25:23 ve třetím setu jsme „urvali“ další důležitou výhru.

Podrobné výsledky z utkání proti TJ Sokol Klimkovice najdete ZDE.

Po dvou odehraných kolech se momentálně nacházíme na 4. místě tabulky, se shodným počtem bodů jako druhý a třetí tým. V příštím kole se utkáme doma proti Českému Krumlovu a poté v Plzní s domácím výběrem.

Dalším kolem pokračovala také 1. liga. Náš tým se v Praze uktal s Dvorem Králové a Orlovou. Bohužel po výsledcích 3:5 a 2:6 se náš B tým propadne v tabulce z druhého místa o něco níže.