Další MČR se ziskem medaile, tentokrát v kategorii U19.

181215MRU19AstraPraha010

Dne 15-16.12.2018 se v Praze uskutečnilo poslední MČR tohoto roku, a to kategorie U19. O reprezentaci klubu se postarali hned tři zástupci – Jirka Derka, Martin Dostál a Áďa Chadimová.

Ve smíšené čtyřhře nastoupily páry Derka – Otáhalová, Chadimová – Brázda a Dostál – Šilhavá.  Jirka s Barčou hned v prvním kole narazili na nasazené Kulíšek – Sonnková ( celkoví vítězové ) a podlehli jim ve dvou setech. Áďa s Tadeášem se bez porblémů probojovali do druhého kola, kde nestačili na druhý finálový pár Franek – Němcová. Nejdál se dostali Martin s Radkou, po lehce dramatickém prvním kole dokázali porazit nasazené Vajsejtl – Hořínková. Ve čtvrtfinále už nedokázali přehrát celkové vítěze Kulíšek – Sonnková.

Dvouhra chlapců pro Martina i Jirku skončila ve druhém kole. Martin po velmi dramatické koncovce prvního zápasu, kde ve třetím setu vyhrál 26:24 postoupil do druhého kola. Ve druhém kole se utkal s Honzou Janoštíkem, se kterým se o týden dřive potkal ve finále MČR U17. Bohužel na Honzu nestačil a prohrál ve dvou setech. Jirka i přes nepřiznívé první kolo proti Lukáši Frankovi dokázal získat po vyrovnaném zápase vítězství na svojí stranu. Ve druhém kole na něj čekal Matěj Ehm ( nasazená 3 ).  Velice vyrovnaný zápas bohužel skončil těsnou prohrou Jirky ve dvou setech 20:22 a 15:21.

Ve čtyřhře dívek nastoupila Áďa s Barčou Korábovou v prvním kole proti dvojci Sonnková – Staňková. I přes velmi slušný výkon, holky nestačily na výhru.

V medailové čtyřhře chlapců se Martin s Tadeášem probojovat až do semifinále. První zápas dokázali vyhrát bez sebemenšího zaváhání. Ve čtvrtfinálovém zápase se utkali proti jihomoravské dvojci Kostrhun – Kostrhun a po dvou setech odcházeli z kurtu s výhrou na svojí straně. Nedělní semifinálové utkání proti nasazeným jedničkám Blaník – Vajsejtl už kluci nedokázali otočit ve svoje vítěztví a prohráli ve dvou setech 14:21 a 13:21.

Všem hráčům gratulujeme ke skvělým výkonům a děkujeme za reprezentaci oddílu.