3. kolo extraligy a I. ligy – důležitý víkend se povedl!

50464651_2031014980323708_4798800752623484928_n

Třetí lednový víkend byl ve znamení dalšího kola dvou nejkvalitnějších domácích soutěží družstev – extraligy i první celostátní ligy. Pro náš oddíl byla utkání během tohoto víkendu velmi důležitá a nutno říci, že si nimi naši hráči poradili na výbornou!

Extraligový mančaft, který byl ve složení Adama MendrekAdam CwalinaRaul MustKim BruunVojtěch ŠelongSharleen van CoppenolleMagdaléna Lajdová Zuzka Pavelková, čekal v sobotu nepříjemný soupeř z Českého Krumlova. Krumlov má v kádru dva dánské hráče a hráčku z Indie, které doplňují například přední tuzemští deblisté Janáček-Švejda.

Utkání začalo v sobotu ve 12:30 v hale kampusu Masarykovy univerzity v Bohunicích a jelikož jihočeši přijeli do Brna právě bez Indky Saili Rane, vedli jsme již před začátkem 1:0 na zápasy. Utkání poté pokračovalo párovými disciplínami, po kterých jsme byli ve vedení 3:1 na zápasy. A jelikož se pak prohrála jen třetí dvouhra, domácí tým nakonec vyhrál poměrem 6:2. Celé utkání bylo streamováno, a proto se na něj můžete zpětně podívat na našem facebookovém profilu.

V neděli se naše „Áčko“ představilo v Plzni, nejslabšího týmu letošního ročníku. Tlak z povinné výhry na naše hráče naštěstí nedolehnul a výsledkem bylo vítězství v poměru 8:0. Pozitivní je i fakt, že do utkání zasáhli opravdu všichni hráči a vítězství si připsali i hostující Honza Janoštík a Sharleen van Coppenolle. Po tomto kole budeme okupovat druhou příčku a na to, abychom šli do semifinále z druhého místa, nám stačí na Radotínu opravdu málo.

Tým po utkání v Plzni.

Tým po utkání v Plzni.

Výsledky extraligových utkání najdete ZDE.

V neděli se bojovalo na dvou frontách. Kromě Plzně válčili naši hráči i v Dobrušce, kde se konalo třetí kolo 1. ligy. Zde se „Béčko“ postavilo proti domácímu týmu a Kladnu. V dresu FSpS se představili Martin Dostál, Jakub Mazúr, Ondra Helar, Jirka Bureš, David Pokorný, Verča Srncová Barča Otáhalová.

Obě utkání byla také velmi důležitá, jelikož Brno bojovalo o setrvání v horní polovině pavouka, a tedy o postup do skupiny o baráž. Proti Dobrušce se velmi vydařily pánské dvouhry (zejména výhra Martina Dostála nad bývalým reprezentantem Kopřivou) a když se k tomu přidaly i body z dámského deblu a prvního deblu mužů, důležité vítězství 5:3 bylo na světě.

BADMINTON FSpS MU B v Dobrušce

BADMINTON FSpS MU B v Dobrušce

Proti Kladnu, které má v kádru i posily z Polska, jsme se znovu mohli opřít o dvě výhry z pánského singlu i dámského deblu, důležité dva body na 5:3 poté získal Ondra Helar – v deblu s Jirkou Burešem a v mixu s Verčou Srncovou. Z Dobrušky si tak béčko přivezlo velmi důležité dvě výhry a je jisté, že v téhle sezóně z první ligy nespadne. Ba naopak, bude se moci poprat o účast v baráži o extraligu.

Výsledky utkání první ligy najdete ZDE.