Adam Mendrek se v Plzni stal mistrem ČR pro sezónu 2018/2019!

img_4765

Jak si povedou reprezentanti našeho oddílu na MČR dospělých v Plzni, tedy největší domácí akci v sezóně - nad touto otázkou před prvním únorovým víkendem visel velký otazník. Na turnaji se představilo hned několik našich hráčů - Adam MendrekJirka BurešVojtěch ŠelongStanislav Kohoutek. 

Pro Standu Kohoutka a Jirku Bureše skončila soutěž již první hrací den, a tedy v pátek. Jirka nedokázal v mixu postoupit do druhého kola, Standovi se postoupit nepodařilo v debu, do kterého nastoupil s Michalem Světinčkou, když skončili již před branou čtvrtfinále. Vojtěch Šelong nastupoval v obou párových disciplínách – ve smíšené čtyřhře poněkud překvapivě vypadl již ve čtvrtfinále, v deblu s patníctiletým Janem Janoštíkem si však po dobrých výkonech (zejména v prním kole, kdy porazili nasazené dvojky) došel pro bronzovou medaili.

Adam Mendrek během MČR v Plzni. (foto: czechbadminton.cz)

Adam Mendrek během MČR v Plzni. (foto: czechbadminton.cz)

Největším želízkem v ohni byl však Adam Mendrek. Třiadvacetiletý reprezentant a turnajová dvojka si postupně poradila s Lukášem Zevlem, Janem Janoštíkem a v semifinále s Janem Loudou, úřadujícím místrem ČR z loňské sezóny a nově i badmintonistou uplynulého roku. Ve finále se Adamovi postavil osmatřicetiletý Jan Frolich – desetinásobný mistr republiky startující na divokou kartu, který na cestě do finále porazilo mimo jiné i Milana Ludíka (česká jednička a nejvýše nasazený hráč na turnaji).

Finále začal Adam dobře, když na svého soupeře vlétl jako uragán a první set svou trpělivou a nátlakovou hrou ovládl poměrem 21:10. V druhém setu se začala hra vyrovnávat a v přestávce dokonce vedl Frolich 11:7. Poté se však tento zkušený badmintonista zranil a po několika pokusech pokračovat ve hře zápas vzdal. Adam Mendrek se tak po výsledku 21:10 a 13:14 scr. stal poprvé mistrem ČR.

Dále musíme zmínit i stříbrnou medaili ze dvouhry žen pro Zuzku Pavelkovou, která háji naše barvy v soutěži družstev, a také dvě finálové účasti Magdalény Lajdové (mix a čtyřhra).

Všem našim reprezentantům gratulujeme a děkujeme.