Velmi úspěšné GPA U19

Víkend 26.-27.1. způsobili hráči jihomoravského kraje pořádný vítr na GPA U19 konaného v Hradci Králové a odvezli si celkem 4 medailové umístění! Turnaje se zúčastnili Adéla Chadimová, Jirka Derka, bratři Dostálové a Jakub Reichman.

Jihomoravská ekipa. foto: Jakub Mazúr

Jihomoravská ekipa.
foto: Jakub Mazúr

Úvodním kolem mixu se bohužel nepodařilo projít Kubovi Reichmanovi se spoluhráčkou Hřebíkovou /Astra ZM Praha/, kteří ve dvou setech nestačili na dvojici Slíva/Petrušková. Porážku jim však dokázal oplatit Jirka Derka se spoluhráčkou Hořínkovou /Slovan Vesec/, avšak víc, než na potvrzení nasazení 5/8 to nebylo a ve čtvrtfinále bohužel prohráli s pardubickým párem Ehm/Valentová ve dvou setech.
Ve spodní polovině mixového pavouku se ve čtvrtfinále setkaly 2 páry s našimi hráči. Lépe nasazený pár 3/4 – Martin Dostál/Radka Šilhavá /Hamr Praha/ -  v těsné koncovce třetího setu tento postup vybojoval proti dvojici Morávek/Líbalová. „Pouze“ s nasazením 5/8 hrající Adéla Chadimová s Tadeášem Brázdou /Ivančice/ měli pomalejší start a v prvních dvou kolech nepředváděli jisté výkony, na postup do čtvrtfinále to však stačilo. Tam dokázali najít recept právě na Martina s Radkou a v pohledném tří setovém zápase zvítězili. S postupem času se jejich výkony zlepšovaly, což mělo za následek přesvědčivou výhru v semifinále proti orlovským Němcové a Frankovi. Na konci turnaje přišla nečekaná, avšak zasloužená sladká tečka – trpělivou hrou bez zbytečných chyb dokázali částečně eliminovat útočnější pár, nasazené jedničky, Sonnkovou s Palánem a zvítězili ve třech vyrovnaných koncovkách setů. Gratulace!

Vítězové smíšené čtyřhry Adéla Chadimová a Tadeáš Brázda. foto: Jakub Mazúr

Vítězové smíšené čtyřhry Adéla Chadimová a Tadeáš Brázda.
foto: Jakub Mazúr

Ve dvouhře dívek skončila cesta pavoukem pro Adélu už v prvním kole, kdy v obou setech prohrála vždy nejmenším rozdílem dvou bodů s lanškrounskou Veselou.
Ve dvouhře chlapců pavouk velmi brzy opustil Jakub Reichman, který jakoby už tušil, že se výsledku dočká až na konci dne v deblech. Mírně nervózní výkon proti mosteckému Hykyšovi pro něj tak nemohl skončit výhrou. Jediný nasazený z našich singlistů byl Martin Dostál, ale los mu nepřál a po úvodních dvou výhrách narazil ve čtvrtfinále na nasazenou jedničku a domácího favorita Marka Aubuse. Chybělo jen málo a mohlo se urodit veliké překvapení, ale snad i díky svým zkušenostem dokázal Aubus překlopit výhru na svou stranu v těsné koncovce třetího setu.
Na neuvěřitelné singlové vlně prošel turnajem až do finále (!!!) Jirka Derka. Černý kůň dokázal všechny své vyhrané zápasy zvládnout ve dvou setech a postupně se utkal s Alterou, nasazenou 5/8 Ehmem, na medaili pomýšlejícím Brázdou a pardubickým Grundem. Až ve finále mu dokázal vystavit stopku rychlejší a rozmanitější hrou Marek Aubus. Neuvěřitelně obětavá hra a důvěra ve své schopnosti tak Jirkovi přinesla určitě nejlepší dosavadní singlový výsledek kariéry. Dobrá práce!

Čtyřhra dívek se pro naše barvy bohužel moc dlouho nehrála. Sice vyrovnaná partie, ale prohra na dva sety s párem Sonnková/Valentová znamenala konec v prvním kole pro Adélu hrající s Bárou Otáhalovou /Židlochovice/.
Ve čtyřhře chlapců jsme na medaili pomýšleli již před turnajem. Nasazené jedničky Martin Dostál s Tadeášem Brázdou /Ivančice/ si pro své finálové místo přesvědčivě došli, když neprohráli ani set. V dolní polovině pavouku se ve čtvrtfinále setkaly pro tento turnaj nově utvořené páry Jirka Derka s Kubou Reichmanem a proti nim nasazené dvojky Marek Dostál s Adamem Ehmem /Pardubice/. Ve dvou těsných setech nakonec zvítězili Kuba s Jirkou, pro kterého to bylo pokračování v parádní formě. V semifinále pak udolali v dlouhém třísetovém boji plném tvrdých smečí i efektních rybiček nasazené trojky Marka se Šilhanem a tudíž jsme ve finále shlédli jihomoravské derby.

Finalisté čtyřhry chlapců. foto: Jakub Mazúr

Finalisté čtyřhry chlapců.
foto: Jakub Mazúr

V tomto zápase ukázali větší chtíč po vítězství Kuba Reichman s Jirkou Derkou a odvezli si cenný titul na republikovém turnaji. Ještě jednou gratulace, kluci!

Vítězové čtyřhry chlapců - Jirka Derka a Kuba Reichman. foto: Jakub Mazúr

Vítězové čtyřhry chlapců – Jirka Derka a Kuba Reichman.
foto: Jakub Mazúr

Všem hráčům bych chtěl znovu poděkovat za předvedené zodpovědné výkony. Ocenění jejich práce je jednoznačné a motivující do dalších tréninků a turnajů.

JM