Poslední kolo extraligy na Meteoru, „Béčko“ jede bojovat do Pardubic

28461897_10210842490288703_1519702385_o

Základní část extraligy se chýlí ke svému konci, když se v neděli odehraje poslední kolo před play-off. Náš tým čeká velmi těžké utkání, již tradičně základní část zakončíme duelem s Meteorem Praha.

A bude to opravdu důležitý souboj, jelikož se bude bojovat o přímý postup do semifinále play-off, tedy o druhé místo. To zatím okupuje náš tým Fakulty Sportovních Studií MU s 19 body, Meteor na třetí příčce má bodů 16, stejně jako čtvrté mužstvo v tabulce Brno Slatina, kterou čeká výjezd do silných Klimkovic.

Momentální tabulky extraligy smíšených družstev.

Momentální tabulky extraligy smíšených družstev.

Postupová matematika je jasná. Jelikož o pořadí u týmů se stejným počtem bodů následně rozhodují zápasy a poté sety, máme před Meteorem i Slatinou poměrně slušný náskok. I kdybychom v neděli v Praze prohráli poměrem 2:6, budeme mít s oběma soupeři (pokud Slatina zvítězí v Klimkovicích stejným nebo horším rozdílem), lepší poměr zápasů než naši soupeři. Při prohře 1:7 se budou počítat sety, což je vždy ošemetná situace.

Výchozí pozici do utkání tak máme opravdu dobrou, jenže Meteor Praha rozhodnění není radni podceňovat. Soupiska pražského týmu je plná zahraničních hráčů, jako jsou Michal Rogalski (Polsko), Steffen Rasmussen (Dánsko) nebo bývalá hráčka první světové desítky Bulharka Petya Nedelcheva.  Tyto zahraniční hvězdy poté doplňují hráči domácí špičky jako Jan LoudaSabina Milová nebo Pavel Drančák. Pokud tedy máte o víkendu cestu do Prahy, určitě si toto utkání nenechte ujít. Hrát se bude od 13 hodin v pražských Benicích. Více informací, včetně odkazů na propozice všech plánovaných utkání naleznete ZDE.

Do boje samozřejmě o víkendu zasáhne i naše prvoligové družtsvo. „Béčko“ skončilo v základní části na třetím místě, a zaručilo si tak účast ve finálové skupině o postup do baráže soutěže. V této skupině si to všechny tři týmy rozdají každý s každým, a to hned dvakrát. Poprvé to bude právě teď v neděli, a to v Pardubicích, kde se kromě domácích a našeho týmu představí ještě Orlová Lutyně. Celý program začně v 10 hodin utkáním mezi Pardubicemi a FSpS. Propozice najdete ZDE.

Tým FSpS MU "B".

Tým FSpS MU „B“.