Kopa medailí z GPB U15 a U17, dospělým se nedařilo

55597510_2040366746062466_2655103410352685056_n

O víkendu měli naši hráči znovu napilno, když se představili na turnajích třídy GPB – turnaj kategorie U15 hostily Pardubice, „sedmnáctky“ se pak hrály v Dobřanech u Plzně a dospělí hráli v dalekém Mostě. Na všech turnajích jsme měli početné obsazení, které válčilo pod dozorem trenérů Kuby Mazúra (U17) a Standy Kohoutka (U15).

Ti nejmladší válčili v Pardubicích. A neválčili vůbec špatně. Skvadra ve složení D. Diviš, Šebesta, Kurdiovský, Prek, Trözmülerová, Krulová Nesňalová nakonec urvala medaili v každé disciplíně, kromě chlapecké dvouhry. Ve všech ostatních disciplínách byl někdo z nich ve finále, vyhrát se však nikomu nepodařilo. Ke čtyřem stříbrným medailím se vyhrály ještě i dvě bronzové z deblů. Turnaj hodnotí Standa Kohoutek, který děti v Pardubicích koučoval: „Hráči podali dobrý výkon, škoda neproměněných finále, ale celkově hodnotím turnaj velmi kladně. Tvrdá práce je znát a je třeba v ní pokračovat.“

O kategorii starší hráči FSpS bojovali v Dobřanech u Plzně, a také potvrdili, že naši reprezentanti jsou momentálně ve formě. S trenérem Kubou Mazúrem do Dobřan cestovali i J. Diviš, Smutný, Ševčíková Sára Schafferová. To co se nepovedlo žákům, povedlo se tady hned třikrát - Martina vyhrála čtyřhru, ke které přidala i třetí místo v mixu. David Smutný, který na turnaj jel po reprezentačním soustředění U17 v Nymburce dokázal urvat celou sadu medailí, když vyhrál mix, bral bronz v singlu a stříbro v deblu. Tam ho ve finále porazil právě Kuba Diviš, který tak přidal třetí zlato pro FSpS. „Všichni svěřenci odehráli náročný turnaj plný zápasů a myslím, že můžou být spokojeni. David po soustředění urval tři medaile, Kuba i Marťa působili suverénně. Pro Sáru byl víkend hlavně dobrou zkušeností s celorepublikovým turnajem,“ okomentoval turnaj Kuba Mazúr.

Smutný-Diviš-Ševčíková

Smutný-Diviš-Ševčíková

Hráči kategorie dospělých odehráli své GPB v dalekém Mostě, kam odjela čtveřice Bureš, Chadimová, „skoronáš“ Ondra Helar Jirka Derka, který na turnaj jel ze soustředění v Nymburku. Zápasů hráči odehráli všichni hodně, nikomu se však nepodařilo projít dále než do čtvrtfinále, kde se probojovaly pouze dvojice Helar-Chadimová v mixu a Helar-Bureš v deblu. Pochvalu si za čtvrtfinále singlu zaslouží hlavné Adélka Chadimová. Napravit své výkony můžou naši hráči již příští týden na GPB v Praze nebo o týden později na GPA v Liberci.

Všem hráčům děkujeme za vzornou reprezentaci klubu i kraje a přejeme hodně dalších úspěchů!

Odkazy na výsledky z turnajů najdete na našem FACEBOOKU.