Finálový víkend extraligy je tady: Obhájíme zlato?

30546970_10211178404206341_2056868034_o

Vrchol sezóny domácích soutěží družstev dospělých – to je finálový víkend, jež se, jako posledních několik let, koná v Praze, Vinoři. Do nejlepší čtyřky se kromě našich obhájců titulu z Fakulty sportovních studií MU v Brně probojovaly také Benátky nad Jizerou, Slatina Brno a domácí Meteor Radotín Praha.

A právě domácí Meteor, stříbrný tým z loňského roku, bude v sobotu 13.4. našim semifinálovým soupeřem. Repríza loňského finále nebude pro náš tým vůbec jednoduchá. Soupiska pražských favoritů je plná skvělých hráčů jako je polská jednička Michal Rogalski, mistr ČR z roku 2018 Jan Louda, jeden z nejlepších domácích párových hráčů Pavel Drančák, bývalá světová trojka v deblu a osmička v singlu (!!!) Petya Nedelcheva, česká reprezentantka Sabina Milová nebo dánský hráč Steffen Rasmussen.

V utkání je mírným favoritem domácí Meteor, a to nejen díky domácímu prostředí, ale také kvůli výsledku vzájemného utkání v základní části – to vyhrála Praha jasným poměrem 6:2 na zápasy. Našemu týmu sice chyběla jednička Kim Bruun, i tak jsme však tahali za kratší konec. Hráči FSpS MU jsou si však vědomi, že sobotní utkání bude úplně jiné, my budeme kompletní, a tak se uvidí, kdo se utká v nedělním finále o zlato.

Soupiska týmu FSpS MU Brno.

Soupiska týmu FSpS MU Brno.

V druhém semifinálovém utkání se utkají týmy Benátek nad Jizerou, kteří vyhráli základní část jasně a bez tráty bodu, a Slatiny Brno. Slatina je sice nováčekm v extraligé soutěži, podle soupisky však bylo každému celou sezónu jasné, že se bude jednat o jeden z nejlpších týmů ligy – navíc s hráči, kteří skoro všichni hráli v minulých extraligových ročnících za jiné týmy. Je tedy možnost, že se během víkendu dočkáme „Brněnského derby,“ a to buď v boji o zlato, nebo v boji o bronzovou medaili.

Utkání Benátek a Slatiny začíná v sobotu v 13:00, utkání našeho týmu FSpS a Meteoru Praha začne v 16:30. V neděli se začne v 10:00 utkáním o třetí místo, finále soutěže začne ve 14 hodin. Po celou dobu bude možné utkání sledovat díky streamu, který zajišťuje pořadatel. Držte nám palce!