Pokračování v úspěších pro U15

Lucka, Štěpán a Lukáš s coachem Jirkou. (foto: Tomáš Prek)

Až daleké Aše se vydala skupinka hráčů kategorie U15 kolem trenéra Jirky Bureše, konkrétně to byli Lucka Krulová, Kája Nesňalová, Gabča Trötzmüllerová, David Diviš, Lukáš Kurdiovský a Štěpán Prek.
Oproti předchozímu národnímu turnaji úrovně B to sice nebyly doslova medailové žně, avšak i z těchto dalekých končin dokázali brněnští přivézt cenné kovy.V mixech měl náš klub zastoupení celkem ve čtyřech párech, avšak hned třem se nepodařilo překonat nástrahy prvního ranního zápasu. Kája Nesňalová spolu se Štěpánem Prekem nestačili ve dvou těsných koncovkách na pár Hrazdíra/Dvořáková (17-21, 20-22), stejně jako nasazení 3/4 David Diviš s Justýnou Muchovou (19-21, 18-21). Na víc, než tři sety nestačil ani výkon Gabči Trötzmüllerové startující po boku Václava Simona, odešli poraženi ostravskou dvojicí Glac/Hrdinová 22-20, 20-22, 14-21. Co se nepodařilo ostatním, to napravila Lucka Krulová spolu s Tomem Vrbkou, kteří po třech vyhraných utkáních prohráli až v třísetovém semifinále s nasazenými ‚dvojkami‘ Kozempelovou a Rázlem a tím pádem získali bronzové medaile!

V singlu Lucka nedokázala navázat na mixové výkony a prohrála v prvním kole s rychnovskou Muchovou ve dvou setech. Gabča Trötzmüllerová zvládla úvodní zápas s ostravskou Hrdinovou, na nasazenou Bursovou již však nestačila.
Ani chlapci nedokázali v singlovém pavouku výrazně prorazit. David Diviš skončil hned v prvním kole na raketě budějovického Davida Dvořáka, Štěpán Prek po výhře nad nasazeným Simonem prohrál v druhém kole po dvou těsných koncovkách (21-23, 18-21) s klimkovickým Ptáčkem.

Čtyřhra dívek skýtala naděje, které však zhatil nepříznivý los. Kája Nesňalová spolu s ostravskou Hrdinovou nestačily na rychnovskou dvojici Muchová/Soukupová ve dvou jasných setech. Katem dalších dvou párů s naším zastoupením se staly Kozempelová s Nachtmanovou, když v prvním kole porazily Gabču hrající s pardubickou Valentovou, a ve čtvrtfinále nasazené 3/4 Lucky Krulovou a Skařupovou. Kozempelová s Nachtmanovou si nakonec dokráčely k pohodovému vítězství v celém turnaji, kdy neztratily ani set.

Vítězných zápasů se kluci dočkali ve svých čtyřhrách. David Diviš po boku židlochovického Toma Vrbky zdolali prosecké Rákosníka a Zlatníka ve třech setech, avšak velmi těsnou koncovkou prohráli čtvrtfinále s nasazenými ‚dvojkami‘ Dvořákem a Hrubcem (15-21, 21-6, 19-21). Své nasazení 3/4 uhájili Štěpán Prek s Lukášem Kurdiovským, kdy si nejprve ve dvou setech poradili s veseckými Líbalem a Foukalem, aby pak v už těsnějším zápase vybojovali semifinálové místo proti lanškrounským Jurčovi s Křivkou. Zde jim však vystavili stopku nasazené ‚jedničky‘ Dvořák a Rázl.

Hodnocení turnaje dodává coach Jirka Bureš: Největší výzvou pro děcka bylo zvládnout rychlé míče dodané pořadateli. Někteří se s tím problémem vypořádali líp, někteří hůř, ale i přesto byl téměř každý zápas v režii děcek odehraný s plným nasazením. Viděl jsem spoustu kvalitních výkonů a jsem se všemi hráči spokojený.

Všem hráčům děkujeme za předvedené výkony! Do letní přestávky nás čekají ještě turnaje úrovně B všech kategorií, doufejme v udržení formy našich hráčů a další přísun medailí.

Štěpán Prek a Lukáš Kurdiovský. (foto: Tomáš Prek)

Štěpán Prek a Lukáš Kurdiovský. (foto: Tomáš Prek)

JM