GPA U19 – 5 medailí pro naše barvy

1

O víkendu 4.-5.5.2019 se v brněnské X-aréně konalo 2.GPA U19. Náš klub měl hojnou účast: Martin a Marek Dostálovi, Kuba Reichman, Jirka Derka, Davča Smutný, Kuba Diviš, Marťa Ševčíková a Áďa Chadimová.

Začínalo se tradičně mixem, kde jsme měli hned 7 bojovníků. Nejvýraznější byly výsledky Martina, Jirky a Adély. Jirka Derka s pražskou Emou Staňkovou porazili v zápase 2.kola nasazené jedničky turnaje Ehm+Valentová 22:20, 11:21 a 21:13. O kolo později, v boji o semifinálovou účast, však už nestačili na pár Martin Dostál+Radka Šilhavá a prohráli 14:21 ve 3.setu. Martin s Radkou pak v neděli porazili pár Marek+Foukalová a vybojovali si finálovou účast. Tam už nestačili na suverénně hrajícího Palána s Němcovou, kteří v semifinále porazili naše další želízko v ohni – Áďu Chadimovou s Tadeášem Brázdou. Po mixu tedy pro nás 2 medaile – Martin stříbro, Adéla bronz

V chlapeckém singlu se o největší překvapení postaral Davča Smutný, který dokázal zaskočit o 3 roky staršího Jaroslava Chlubnu (nasazený ¾) 16:21, 21:19 a 21:19 a postoupil do čtvrtfinále!!! Dalším, už méně veselým překvapením, byla ve 2.kole porážka Jirky Derky, který si tentokrát nedokázal poradit s Lukášem Frankem z Orlové a čtvrtfinálová prohra Martina Dostála s Filipem Markem.

Martina Ševčíková

V dívčím singlu skončily obě naše hráčky ve 2.kole. Marťa nestačila na ¾ nasazenou juniorskou reprezentantku Soňu Hořínkovou, i když hlavně v 1.setu dokázala soupeřku hodně pozlobit – 20:22, 15:21 a Áďa zase na druhou nasazenou, také juniorskou reprezentantku, Marii Růžičkovou.

V chlapeckém deblu jsme měli rovněž bohaté zastoupení: nasazené jedničky Martin Dostál s Tadeášem Brázdou, nasazené dvojky Jirka Derka s Adamem Ehmem, nasazené ¾ Kuba Reichman s Lukášem Frankem, Kuba Diviš s Vojtou Pořízem, Marek Dostál s Adamem Vojtěchem. Hned na úvod nás čekalo nemilé překvapení, když Martin s Tadeášem prohráli v 1.kole ve třetím setu 19:21 s pozdějšími vítězi Aubusem a Grundem.☹ V zápětí prohrál svůj úvodní deblový zápas i Kuba Reichman, když nestačil, společně s Lukášem Frankem, na našeho Kubu Diviše a jihlavského Vojtu Poříze (12:21, 21:18, 10:21). Kuba s Vojtou pak v dalším kole vyřadil dalšího našeho hráče – Marka Dostála, stopku jim vystavili až v semifinále Aubus s Grundem (23:21, 11:21, 15:21). V druhé části pavouka úspěšně putoval Jirka Derka s Adamem Ehmem, hořkost porážky zažili až v nedělním finále v třísetové bitvě s Aubusem a Grundem. Jirka tedy bere 2. místo a Kuba Diviš 3.

V dívčím deblu hrála Martina Ševčíková s Klárou Šilhavou, ale už v 1.kole nestačily na pár Johnová+Šolarová. Klubovou spoluhráčku pak ‘pomstila‘ Adéla Chadimová. Ta společně s libereckou Ivou Foukalovou nejprve v 1.kole dokázaly porazit v 3.setovém zápase černé koně pavouka pár Radka Šilhavá – Marie Studená a poté přemožitelky Martiny, pár Johnová – Šolarová. V nedělním semifinále pak holky nestačily na pozdější vítězky, Hořínková – Valentová. Pro Áďu tedy 3.místo.

 

Celkově jsme tentokrát zlatou medaili nevybojovali, ale máme 2 stříbra (Jirka Derka v deblu, Martin Dostál v mixu) a 3 bronzy (Kuba Diviš v deblu a Adéla Chadimová v mixu a deblu).

Čtyřhra chlapců - Jirka Derka, Kuba Diviš. (foto: Marek Aubus)

Čtyřhra chlapců – Jirka Derka, Kuba Diviš. (foto: Marek Aubus)

draws_gpa_u19_brno-slatina_4.-5.5._

Velké díky patří Standovi Kohoutkovi na koučovské židli, bez kterého by to prostě nešlo tak, jak to šlo!

S.K.: „Chtěl bych hráčům poděkovat za přístup a bojovnost. Řekl bych, že každý měl na turnaji svůj lepší a horší zápas, ale celkově jsem s výsledky spokojený.“