Naši hráči opanovali GPA U17

V proběhlém víkendu se Lucka Krulová, Martina Ševčíková, Jakub Diviš a David Smutný zúčastnili posledního ‚áčkového‘ turnaje kategorie U17 před letní pauzou a dokázali dovézt celkem 5 medailových umístění!

První disciplína, první zlato. Jakub Diviš spolu s Emou Staňkovou (So Met Praha) dokázali projít pavoukem bez zaváhání, žádnému ze soupeřů se nepodařilo vítězné dvojici uzmout byť jen set! Zasloužené vítězství a potvrzení stoupající Kubovy deblové formy. Mimo jiné si museli poradit v druhém kole s Luckou Krulovou a Tomem Vrbkou (So Židlochovice), kteří v kole prvním vybojovali cenné vítězství proti českokrumlovské dvojici, a ve čtvrtfinále s nasazenými ‚jedničkami‘ Martinou Ševčíkovou a Vojtou Pořízem (Start Jihlava). Po nepovedeném představení ve svém prvním zápase naopak skončili David Smutný s Lucií Metzovou (So Klimkovice).

V dívčí dvouhře byly obě naše hráčky nasazené jako 5/8, ale potvrdit toto nasazení zvládla jen Lucka Krulová. Ta využila příznivého losu a bez problému došla až do čtvrtfinálového zápasu, kde však nemohla stačit na vyspělou hru rychnovské Maixnerové, pozdější jednoznačné vítězky turnaje. Marťa Ševčíková vybojovala cenné vítězství proti mostecké Kozempelové, stříbrné medailistce loňského MČR U15, avšak pohodu si už nedokázala přenést do dalšího kola, kde padla ve dvou setech s nejdeckou Štěříkovou.

Unikátní sérii singlových výher předvedl David Smutný. Fürst, Poříz, Rzeplinski – všechny tyto fyzicky vyspělejší hráče dokázal technicky a hlavně takticky přelstít. Bojovný výkon pak korunoval jednoznačným vítězstvím ve finále nad Kopřivou (Přerov). Bravurní výkon!
Za zmínku jistě stojí i vítězství Kuby Diviše nad nasazenou ‚trojkou‘ Paterou (So Met Praha), ve čtvrtfinále už však rychlostně nestačil a po třech setech odešel poražen ostravským Matulou.

Kubu to však nijak nerozhodilo do nadcházejících deblových bojů a spolu s Vojtou Pořízem znovu ukázali, proč jsou v letošním roce jasnými deblovými jedničkami kategorie. Svým agresivním pojetím výměn si turnaj podmanili, nejtěžším zápasem pak bylo semifinále s Davidem Smutným a Matějem Rzeplinskim, které se rozhodovalo ve třech setech.

1. místo Jakub Diviš a Vojtěch Poříz. (foto: Radek Ševčík)

1. místo Jakub Diviš a Vojtěch Poříz. (foto: Radek Ševčík)

Blízko senzační výhře v prvním kole dívčí čtyřhry byla Lucka Krulová s Justýnou Muchovou (Rychnov n/K.), kdy ve třech velmi těsných setech nakonec nestačily na nasazené Kohoutovou a Maixnerovou. Právě tyto hráčky se pak staly finálovými soupeřkami pro Martinu Ševčíkovou a Kláru Šilhavou (Hamr Praha). Znovu třísetový boj, znovu těsné vítězství pro Kohoutovou a Maixnerovou (21-16, 15-21, 21-19).

2. místo Martina Ševčíková a Klára Šilhavá. (foto: Radek Ševčík)

2. místo Martina Ševčíková a Klára Šilhavá. (foto: Radek Ševčík)

Konečné skóre tří zlatých medailí, jedné stříbrné a jedné bronzové je odměnou hráčů a jejich trenérů za tvrdou práci, bez které to jednoduše nejde. Všem medailistům velmi gratulujeme a doufejme v pokračování výsledků v druhé části sezóny.