David Smutný po skvělých výsledcích v nominaci na ME U17!

1

David Smutný je v poslední době jedním z nejčastěji skloňovaných jmen v českém juniorském badmintonu. A právem! David má momentálně formu jako hrom, kterou nejprve ukázal na GPA U17 ve Štěrboholech, poté ji potvrdil na mezinárodním mistrovství Polska do 17 let. Díky těmto výsledkům se dokonce dostal do momentální nominace na ME kategorie U17 v Polsku!

Republikový turnaj GPA ve Štěrboholech bylo pro naše hráče velmi úspěšné. Pro Davida Smutného, který zde vyhrál dvouhru mužů a byl třetí ve čtyřhře, se však možná jednalo o klíčový turnaj vhledem k nominaci na mistrovství Evropy do 17 let, které se bude konat na přelomu sprna a září v Polsku.

Smutný na cestě za turnajovým vítězstvím dokázal porazit Daniela Fürsta, Vojtěcha Poříze, Matěje Rzeplinskiho a Dominika Kopřivu – tedy většinu největších „soupeřů“ v boji o místo v nominaci právě na mistrovství Evropy! Nutno říci, že se jedná o soupeře, kteří v konfrontaci s Davidem mohou těžit z lepší fyzické zdatnosti. David se tak musí opírat hlavně o taktickou připravenost a kvalitu úderů.

Dalším klíčovým krokem k nominaci byl také turnaj, jež se konal minulý víkend – Polish Open U17. Zde David donesl prapor českých reprezentantů nejdál, a to až do semifinále! Na cestě k bronzové medaili porazil mimojiné polskou jedničku Andrzeje Niczyporuka, ale hlavně Adama Ehma – dalšího konkurenta o místo v týmu pro ME.

Medailisté Polish Open 2019 – vpravo David Smutný. (foto: czechbadminton.cz)

I díky těmto skvělým výsledkům byl David nakonec nominován na ME u17 v Polsku, jak můžete vidět v článku ZDE. David byl nominován nejen do týmové soutěže, ale i do soutěže jednotlivců, a to v singlu a deblu. Nominace sice ještě není konečná a může se v případě špatných výkonů změnit, David však má obrovskou příležitost se turnaje účastnit.

Davidovi gratulujeme a přejeme hodně štěstí do další přípravy!