Starší žáci vítězně na FALCO CUPu!

Jihomoravský výběr vyhrál letošní ročník regionálních výběrů starších žáků – FALCO CUP! Perličkou je fakt, že byl tým kompletně složen z hráčů našeho oddílu. Souhrn níže připravila Gabča Trötzmüllerová.

Dne 25.5. 2019 se naši hráči konkrétně Lucka Krulová, Gabča Trötzmüllerová, David Diviš, Luky Kurdiovský a Štěpán Prek zúčastnili turnaje regionálních výběrů – Falco cup v Liberci.

Turnaje se zúčastnilo 6 družstev, která byla nalosována do 2 skupin.
Skupina 1: Východní Čechy B, Severní Čechy a Praha.
Skupina 2: Jižní Morava, Východní Čechy A a Benátky.

Jižní Morava začala s Benátkami a po vyrovnaném chlapeckém singlu – David Diviš x Václav Simon, který bohužel David ve 3 setech prohrál, nakonec vyhrála 4:1 na zápasy. Pak družstvo Jižní Moravy porazilo i našlapaný tým Východních Čech A a postoupilo tak do semifinále z 1. místa!

První semifinálový zápas proběhl mezi Benátkami a Prahou. Z tohoto duelu vyšel jako vítěz tým Prahy. Rozhodující zápas tohoto utkání byl chlapecký debl, který nakonec po třech setech vyhráli Pražané.

Druhým semifinálovým utkáním byl střet týmu Jižní Moravy a Východních Čech B. Rozhodl dívčí singl, který hrála Lucie Krulová proti Veronice Jarošové (Hradec Králové), na tři sety. Lucka ve třetím setu vypadala velmi unaveně, ale nakonec soupeřku zdolala. Jižní Morava tedy vyhrála 3:2 na zápasy, a tak postoupila do finále proti Pražanům.

Finále se hrálo velmi pozdě, což bylo na některých hráčích znát. V chlapeckém deblu, který se hrál jako první, zabodovali naši kluci Luky a Štěpán. Lucka Krulová hrála poté proti Anně Vávrové. Lucka hrála velmi odhodlaně a vybojovala bod pro Jižní Moravu i když bylo znát, že ji zápas už bolí. Pak se hrál mix a situace vypadala velmi dobře, když GabčaDavidem vyhráli 1. set a ve druhém měli za stavu 20:14 několik mečbolů a mohli tak získat potřebný třetí bod a ukončit tím celý turnaj. Bohužel set nakonec prohráli 20:22, pak i 3. set a finále se tak zdramatizovalo. Naštěstí pak Moravanky LuckaGabčou s přehledem porazily sestry Klímovy a o zlatu bylo rozhodnuto! Na závěr ještě David porazil Kováře a mohlo se slavit!

Vítězné družstvo JM kraje