Starší žáci ukázali formu před MČR

Jihomoravská ekipa

Poslední republikový turnaj před blížícím se MČR v kategorii U15 pořádaly o uplynulém víkendu pardubické Polabiny. Pro fakultní tým velice povedeného turnaje se zúčastnili Lucka Krulová, Gabča Trötzmüllerová, David Diviš, Lukáš Kurdiovský a Štěpán Prek. Pro onemocnění se na poslední chvíli bohužel musel odhlásit Ondra Valouch.

Mixy začaly trošku nešťastně pouze v jedné, a ještě k tomu menší, hale. Gabča s náhradním partnerem Davidem Pešátem potrápili favorizovanou dvojici Srnec-Osladilová, zvlášť mrzet je může těsná koncovka druhého setu. Lukáš, ani později Štěpán, nedokázali se svými partnerkami najít recept na vysoko nasazenou dvojici Bláha-Nachtmanová a rozloučili se ve druhém, respektive třetím kole. Lucka, hrající s Tomem Vrbkou, a David, hrající s Justýnou Muchovou, prošli veskrze přesvědčivě až do nedělního semifinále, které je svedlo proti sobě. Nakonec se ukázala dvojice Lucka-Tom jako agresivnější a rychlejší, což jim přineslo dvousetovou výhru. Ve finále pak už chyběly síly proti výborně hrající dvojici a nasazeným jedničkám Rázlovi s Kozempelovou. Z mixu si teda odvezla Lucka stříbrnou a David bronzovou medaili!

Singly už se začaly naštěstí rozjíždět v obou halách, a že byly pavouky opravdu veliké. Lukáš a Štěpán bohužel nervózním výkonem nestačili na své soupeře již v prvním kole. David prošel prvním i druhým kolem relativně jednoduše, kdy zejména v zápase proti Bláhovi podal výborný výkon. V dobře rozehrané partii o čtvrtfinále s astráckým Čepelou ale nezvládl zápas ukončit ve dvou setech a v průběhu setu třetího přestal stíhat tempo Čepelovy hry. Velká škoda.
Gabča podala v singlech výborný výkon, v druhém kole bezchybnou hrou přehrála ve dvou setech proseckou Nachtmanovou, ve čtvrtfinále už však fyzicky nestačila na Benišovou. I tak, palec nahoru! Lucka na kurtu působila jako tygr, kterého po dlouhé době vypustili z klece. Lítala, skákala, bojovala o každý míček a zaslouženě během turnaje porazila Kulhánkovou, Treperovou, Muchovou, Osladilovou i Benišovou ve dvou setech. Další medaile pro Lucku, tentokrát zlatá!

Debly byly poznamenány pokročilou denní dobou a počtem zápasů, které již měli všichni hráči v nohou. Kvalita tak občas nebyla úplně oslnivá. Lukáš se Štěpánem se v sobotních zápasech postupně dostali do tempa a shodně ve třech setech dokázali soupeře přehrát. V nedělním semifinále však byli Lubeník s Ptáčkem útočnější dvojicí a naši kluci ve dvou setech podlehli. Gabča s Denisou Valentovou musely také tvrdě bojovat o místo na nedělních kurtech a povedlo se jim to také po dlouhých třísetových zápasech. V semifinále pak holky sehrály vyrovnaný mač s nasazenými jedničkami Nachtmanovou a Kozempelovou a i když prohrály ve dvou setech, rozhodně se nemají za co stydět.
Lucka nastoupila po boku jmenovkyně Skařupové a podařilo se jim předčit nasazené 3/4, když prohrály až ve finále nejtěsnějším rozdílem v obou setech shodně 21/19. Co se nepodařilo holkám, napravil David spolu s Tomem Vrbkou. Bitvy s nasazenými jedničkami i dvojkami byly dlouhé a třísetové, kluci však svou hru dokázali v důležitých momentech zkonsolidovat a zaslouženě zvítězili. V deblech tedy dvě bronzové, stříbrná a zlatá medaile!

Celkem naši mladí získali 7 medailových umístění, což je to nejlepší možné povzbuzení do MČR této kategorie, které se bude konat již za necelé tři týdny v Mostě. Držíme palce!

Jihomoravská ekipa