Rozhovor s Davidem Smutným o ME a dalších plánech

david_smutny

Na přelomu srpna a září se náš hráč David Smutný zúčastnil Mistrovství Evropy družstev i jednotlivců kategorie U17. Davida jsme vyzpovídali o jeho pocitech z turnaje i dalších plánech blízké budoucnosti.

Ahoj Davide, na přelomu srpna a září jsi byl součástí výběru ČR, který se zúčastnil ME kategorie U17. Co si myslíš, že rozhodlo o tvé nominaci a kdy jsi se o ní dozvěděl? 

David: Bylo to nejspíš vítězství na GPA U17 v Praze a 3. místo na BEC U17 v Polsku. O nominaci jsem se dozvěděl na konci května.

Jak probíhalo určitě náročné přípravné léto?

David: Kondiční příprava jela podle plánu, který jsme měli v XPS. Dále to pak byly reprezentační srazy a kempy, individuální tréninky s Kohoutkem, Mendrekem a Světničkou a další přípravné kempy.

V minulosti jsi hrával debl s Matějem Rzeplinskim, na ME jsi byl nominován do deblu s Dominikem Kopřivou. Jak si herně sedíte a jak to bude dál?

David: Musím říct, že si sedíme velice dobře. Nadále tedy budu pokračovat s Dominikem, na turnajích BEC nebo třeba na MČR U17.

Nastoupil jsi jak v soutěži družstev, tak jednotlivců. Jak jsi byl spokojen s jednotlivými výkony v zápasech?

David: Se svými výsledky jsem celkem spokojen, ovšem v některých zápasech jsem dost pociťoval nervozitu. Nejvíce mě určitě mrzí prohra v deblu s Adamem Ehmem proti Ukrajině.

Jaké jsou tvé plány pro další průběh sezóny?

David: V říjnu mě čeká jeden turnaj GPA U17 v Německu, 2 turnaje BEC v Mulheimu a Vídni, a hlavně tréninkový pobyt v německém národním centru v Mulheimu. V listopadu pak MČR U17 a MČR družstev dorostu, otevřená je účast na MČR U19 a MMJČR v Orlové. Zbývá pak i prostor pro ligové zápasy za domácí oddíl FSpS MU. Je toho tedy celkem dost.

dsc_0006

Reprezentační tým U17 na ME v Polsku – David Smutný uprostřed. (foto: Viola Hořínková)

Davidovi děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho štěstí a zdraví do budoucna!