Stříbrná a bronzová medaile pro Lucku!

DSC_2922

Nezvykle brzy, již v říjnu, se konalo první z řady MČR. Odstartovala to kategorie starších žáků do 15 let. Za náš oddíl se turnaje zúčastnili Lucka Krulová, Gabča Trötzmüllerová, David Diviš, Lukáš Kurdiovský, Štěpán Prek a jako coach Standa Kohoutek.

Nutno říci, že hráči odjížděli s určitými ambicemi, poněvadž ve všech disciplínách, kde jsme startovali, byl vždy někdo nasazen minimálně 3/4.

Ve smíšené čtyřhře pomýšlela Lucka Krulová spolu s Tomem Vrbkou jistě výše, než na dělené 9. místo. Jakožto nasazení 3/4 měli 1. kolo volné a tedy hned ve svém prvním zápase nestačili na východočeskou dvojici Křivka/Vašíčková ve dvou setech (-15, -18). David Diviš s Justýnou Muchovou nedokázali předčit své nasazení 5/8. Po rychlé výhře nad pardubickou dvojicí (14, 14) ve třech zvládli i druhé kolo proti Lubeníkovi s Žurkovou (14, -18, 9). Ve čtvrtfinále už pak bohužel nestačili na výše nasazenou severočeskou dvojici Běhounek/Malcová (-18, -17).

David Diviš (foto: BK Baník Most).

Ačkoliv v singlu chlapců nikdo nestartoval, nejvyšší ambice z celého turnaje se směřovaly určitě do singlu holek, už proto, že na poslední, testu této kategorie před MČR tuto disciplínu jednoznačně vyhrála Lucka Krulová.
Gabča Trötzmüllerová byl a v týdnu před MČR částečně limitovaná poraněním nohy z minulého víkendu. V prvním kole ještě dokázala přehrát pardubickou Bártovou, pak už ale jednoznačně nestačila na Osladilovou, startující na divokou kartu.
Lucka Krulová postupovala pavoukem bez sebemenších problémů a potvrdila svou pozici jedné z nejlepších hráček dané kategorie. Prohru si připsala až ve finále proti jasné jedničce Petře Maixnerové. I tak moc gratulujeme Lucce k zisku stříbrné medaile!

Ve čtyřhře chlapců to bohužel také nezacinkalo. Oba páry, tedy David Diviš/Tom Vrbka a Lukáš Kurdiovský/Štěpán Prek, shodně skončily ve čtvrtfinále po vyrovnaných soubojích. Ve čtvrtfinále skončila cesta pavoukem i v dívčí sekci pro Gabču a pardubickou Denisu Valentovou, startující na divokou kartu. Holky může mrzet zejména těsná koncovka druhého setu (-11, -24) proti páru Bártová/Vašíčková. Své nasazení 3/4 ale potvrdily Lucka se jmenovkyní Skařupovou, kdy po přesvědčivých výhrách nestačily až v semifinále na Maixnerovou s Muchovou (-9, -14). Pro Lucku Krulovou tedy další, tentokrát bronzová medaile!

Nakonec ještě hodnocení od trenéra Standy Kohoutka: „Lucka Krulová dokázala prodat to, co má natrénováno. K předvedeným výkonům jí gratuluji. Obrovská škoda byla v párových disciplínách, kde všem chyběl malý krůček k postupu mezi poslední 4 a tudíž k zisku medaile.

Lucka Krulová na stupních vítězů (foto: BK Baník Most).

Všem zúčastněným gratulujeme k celosezónním výkonům! Již to, že se na MČR kvalifikovali, mluví jasně o jejich kvalitách.