OP U19

V neděli 13.10.2019 se konal turnaj do 19 let o titul přeborníka Jižní Moravy. Na Kuklenskou  z našeho klubu dorazili: Mára Dostál, Kuba Reichman, Kuba Diviš, Tom Dang, Tom Rajnoha, Marťa Ševčíková, Sárka Schafferová a Áďa Chadimová.Do smíšené čtyřhry nastoupil Kuba Reichman po boku Sáry Schafferové. V prvním kole svedli třísetovou bitvu s nepříjemně hrajícím párem Čupa-Líčková, které nakonec dokázali porazit až v koncovce třetího setu (21:18, 12:21, 21:17). V dalším kole je čekaly nasazené dvojky Marťa Ševčíková s Vojtou Pořízem. Své nasazení potvrdila Marťa s Vojtou výsledkem 21:11 a 21:12 a tím postoupili do finále. Na druhé straně pavouka hladce prošla do finále i Áďa Chadimová s Tadeášem Brázdou. Z finálového zápasu se stal vyrovnaný třísetový boj, po kterém se nakonec radovala Áďa s Tadeášem (21:18, 19:21, 21:17).

V pánském deblu jsme měli zastoupení ve třech párech. Marek Dostál s Kubou Reichmanem, jakožto nasazené jedničky, prošli hladce až do finále. Tom Dang s Martinem Mejzlíkem nestačili v prvním kole na pár Kostrhun-Berníške, které o kolo dál porazil Kuba Diviš s Vojtou Pořízem, a Toma tak pomstil. Z finále se stal zápas, na který koukala celá hala. Dokonce i holky na vedlejším kurtu, hrající finále čtyřhry, přestaly hrát a sledovaly koncovku třetího setu. Za stavu 20:20 bylo v hale hrobové ticho a všichni napjatě sledovali, co bude následovat. Po vyrovnaném  zápase se nakonec mohl radovat Kuba Reichman s Márou Dostálem (19:21, 21:14, 22:20).

V holčičí čtyřhře nastoupily jen 3 páry, takže jedničky (Áďa s Bárou Otáhalovou) byly dosazené rovnou do finále. Marťa se Sárkou využily první kolo=semifinále k tomu, aby se rozehrály a sehrály a ve finále pořádně potrápily Áďu s Bárou. Těsným výsledkem 21:19 a 21:16 nakonec starší a zkušenější Áďa s Bárou vyhrály  a berou tak titul přebornic.

Pět našich zástupců v chlapeckém singlu se dralo pavoukem a statečně bojovalo, o co nejlepší umístění. Tom Rajnoha ve svém úvodním zápase nestačil na jihlavského hráče – Berníške, který dále prošel přes skrečovaný zápas s Martinem Dostálem (únava po sobotním turnaji dospělých v Praze- GPA Memoriál Konstantina Holobradého) do semifinále, kde  porazil i Máru Dostála ve velmi vyrovnané koncovce druhého setu 21:14 a 22:20. Ve spodní části pavouka do druhého kola postoupil Tom Dang, který nestačil až na budoucího vítěze Vojtu Poříze. V druhém kole se také střetli dva naši hráči- Kuba a Kuba. Dle nasazení se předpokládalo, že po zápase se bude radovat Kuba Diviš [3/4]. Kuba Reichman byl ale proti a po prvním prohraném setu  dokázal utkání zvrátit a nakonec zvítězil 18:21, 21:18 a 21:13.  V semifinále už mu ale došly síly a nestačil na Vojtu Poříze (21:10, 21:12).

V dámské dvouhře se prvním kolem protrápila Áďa, nakonec Terezu Durmiši porazila 21:16 a 21:11.Ve  druhém kole (semifinále) na ni čekala její deblová parťačka a zároveň nasazená jednička turnaje- Barbora Otáhalová. Áďa posbírala všechny zbytky sil a dokázala hrát s Bárou velmi vyrovnaně. V dramatické koncovce prvního setu měla nakonec větší štěstí Áďa a dokázala ho vyhrát. Druhý set si  už Áďa dokázala pohlídat a poprvé tak poráží Báru výsledkem 26:24 a 21:16. Sárka se, po třítýdenní nemoci a antibiotikách, popasovala s nepříjemně hrající Líčkovou 21:8 a 21:18. Do druhého kola už jí ale nestačily síly a semifinále proti oddílové spoluhráčce a deblové parťačce musela skrečovat. Bylo tedy jasné, že titul přebornice dívčí dvouhry bude putovat na FSpS ! :)  Již v průběhu prvního setu bylo jasné, že oběma holkám pomalu docházejí síly – narazily na sebe ve finále všech disciplín , byl to boj o každý bodík. Více sil v koncovkách ale posbírala Marťa a dokázala tak o dva roky starší Áďu porazit 22:20 a 21:17.

Děkujeme všem výše zmiňovaným hráčům za vzornou reprezentaci klubu a medailistům gratulujeme!

Celkem náš klub vybojoval titul přeborníka v mixu (Áďa), chlapeckém deblu (Kuba s Markem), dívčím deblu (Áďa) a dívčím singlu (Martina).

 

Shrnutí:

Mára Dostál ( -, 3/4 singl, 1 debl)

Kuba Reichman ( 3/4 mix, 3/4 singl, 1 debl)

Kuba Diviš ( -, 5/8 singl, 2 debl)

Tom Dang ( -, 5/8 singl, 9/16 debl)

Tom Rajnoha ( -, 9/16 singl, – )

Marťa Ševčíková (2 mix, 1 singl, 2 debl)

Sárka Schafferová (3/4 mix, 3/4 singl, 2 debl)

Áďa Chadimová (1 mix, 2 singl, 1 debl)

 

A.Ch.