Vaření – činnost, která dělá člověka člověkem

Vaření je jedna z činností člověka, která náš druh odlišuje od ostatních živočichů. Žádný jiný živočišný druh neupravuje potraviny pomocí ohně (tepla). Protože se ale od vaření v dnešní době hojně upouští, nabízí se několik důležitých otázek. Vařit či nevařit? Jaký význam má pro člověka vaření? Proč méně času, který strávíme v kuchyni, negativně ovlivňuje lidské zdraví?

18. 11. 2021 Tomáš Hlinský

Podívejte se na historii vaření a poznejte, jaký význam sehrává jídlo, vaření a pohybová aktivita v lidském zdraví. Pokud by vám v průběhu čtení vytrávilo, pak se vůbec neurazíme, když si uděláte pauzu a půjdete si dát něco dobrého k snědku!

Čekají vás témata Význam vaření v evoluci člověka, Historie vaření, Životní styl a zdraví, Pohyb a stravování, Význam jídla a vaření pro člověka. 

Nevíte, jak zabavit děti? Pusťe je do světa MjUNIonu. 

V rámci MjUNI připravil Mgr. Tomáš Hlinský. Na projektu spolupracovali doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D., doc. MUDr. Andrea Janíková, Ph.D. a její děti Kateřina a David Janíkovi, Mgr. Martin Čuta, Ph.D., Mgr. Jaroslav Hlinský, PhDr. Petr Vajda, Ph.D., Mgr. Jana Mayerová, kolegové z FSpS Mgr. Marie Crhová, Mgr. Andrea Martincová a Mgr. Vojtěch Grün.

Vstoupit do MjUNIon


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info