Základní informace

Novinky při podávání e-přihlášky

Identita občana

V aktuální verzi e-přihlášky vznikla nová možnost pro uchazeče, která umožňuje při zakládání nové přihlášky přihlásit se pomocí Identity občana. To umožní předvyplnit některé základní údaje hned ve chvíli, kdy přihlášku zakládáš. Následně se pak může stejný mechanismus použít při online zápise. Tento mechanismus je využíván pro vyšší zajištění důvěry (v přihlášce nemůže komunikovat nikdo za Vás). Jedná se o volitelnou funkci, kterou nemusíte použít.

Převedení maturitního vysvědčení do e-podoby

Před zápisem je nutné do e-přihlášky vložit konvertované maturitní vysvědčení, to znamená ověřený elektronický dokument. Konverze dokumentu provádí Czechpointy (např. Česká pošta). Konverze stojí 30,- Kč, tedy stejně jako běžná ověřená kopie. Máš-li více studií stačí ti jedna konverze, kterou můžeš opakovaně použít.

Termín dodání konvertovaného maturitního vysvědčení je do 30. 6. 2024, a to vložením do e-přihlášky.

Více informací o doložení maturitního vysvědčení

Den otevřených dveří 2024

Den otevřených dveří na fakultě sportovních studií se konal 25. ledna 2024. Přihlášky do Bc. studia můžete podávat do 29. února 2024 včetně a do NMgr. studia do 30. dubna  2024 včetně.

Stále váháš, zda si podat přihlášku na Fakultu sportovních studií Masarykovy univerzity? Chceš se podívat, jak to u nás chodí? Mrkni na prezentaci ze Dne otevřených dveří na Fakultě sportovních studií MU, který proběhl 25. ledna 2024.

Video a odpovědi na položené otázky  přímo na DOD pro vás připravujeme. 

Sledujte také fakultní Facebook, InstagramYouTube kanál. Na sociálních sítích sdílíme spoustu informací a zážitků ze studentského života na MUNI SPORT.

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 2024

Sportovní prohlídka 

Standardní sportovní prohlídku tělovýchovným lékařem mohou uchazeči o studium absolvovat přímo na fakultě sportovních studií. 

Toto vyšetření je určeno nejen žadatelům o studium na vysoké či střední škole se zaměřením na sport a tělovýchovu (děti i dospělí), ale také všem žadatelům o provedení povinné sportovní prohlídky jako součást výkonnostního organizovaného sportu. Obsahuje klinické vyšetření se zátěžovým testem do submaxima pro posouzení zdravotního stavu jedince a jeho vytrvalostních schopností.

Přípravné kurzy pro uchazeče o studium na Fakultě sportovních studií MU

Centrum celoživotního vzdělávání každoročně pořádá přípravné kurzy, na kterých se uchazeči o studium teoreticky i prakticky připravují na přijímací zkoušku na FSpS MU:

Termíny kurzů pro rok 2024 najdete v Obchodním centru MU.

Reprezentanti

Při studiu na fakultě sportovních studií se můžete potkat na chodbách, ve výuce, laboratořích anebo na přednáškách se známými sportovci, reprezentanty ČR.

Zkouška z anglického jazyka

V rámci studia jsou studenti povinni vykonat zkoušku z anglického jazyka.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info