Informace o projektu
Multimediální výukový materiál pro Halliwickovu metodu plavání

Kód projektu
FRVS/0399/2010
Období řešení
1/2011 - 12/2011
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Fakulta sportovních studií

Projekt se zaměřuje na tvorbu multimediální výukové pomůcky určené pro výuku předmětu Halliwickova metoda plavání vyučovaného na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. Předmět je nabízen všem studentům fakulty v rámci nabídky volitelných předmětů. V případě volné kapicity je nabízen také ostatním studentům všech fakult Masarykovy univerzity.
Halliwickův koncept plavecké výuky je určen pro práci osob se specifickými potřebami. Lze jej využít u osob s různými druhy postižení, pro prvotní seznámení s vodou, pro odstranění strachu a úzkostných pocitů z vodního prostředí a všude tam, kde je problematický samostatný pobyt a pohyb ve vodě.
V České republice není tato metoda zatím příliš rozšířena, ačkoli ve světě se setkává s velmi kladnými ohlasy. Také zkušenosti lidí, kteří prvky Halliwickova konceptu využívají ve své učitelské či trenérské praxi v ČR, jsou kladné. Dosud však chybí metodický materiál, který by poskytl základní teoretické poznatky i názorné ukázky využití v praxi.
Vytvořený multimediální materiál, který je hlavním výstupem projektu, bude součástí elektronické publikace ELPORTÁL (http://is.muni.cz/elportal/), která je přístupná studentům a učitelům Masarykovy univerzity i široké veřejnosti.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info