2. GPA U19 , Brno – Jirka opět stříbrný v deblu!

IMG_0967

Náš oddíl pořádal o víkendu 21.-22.5.2016 v univerzitním kampusu celorepublikový turnaj GPA U19 do něhož se kvalifikovali Jirka Bureš, Dan Paseka a Natka Randulová.

Nejlepšího umístění dosáhl Jirka, který, stejně jako na prvním GPA U19, skončil stříbrný v deblu!

V mixu hráli všichni naši hráči. Natka s Danem v prvním kole po sympatickém výkonu nestačili na mladý reprezentační pár Švejda – Zuzáková. Jirka s Verčou Srncovou, nasazení jako 3/4, měli první kolo volné, ve druhém kole si poradili s párem  Sebera – Járová. Ve čtvrtfinále již ale nestačili na pár Sedláček – Krpatová, kterému podlehli těsně 21:19 ve třetím setu.

Ve dvouhře podal velmi dobrý výkon Dan, který v prvním kole porazil Kalinu, ve druhém kole, stejně jako na prvním GPA, trápil favorizovaného Vajsejtla. Jirka se soustředí především na párové disciplíny, singl je pro něj spíše doplňková disciplína. V prvním kole si přesto na 3 sety poradil s nebezpečným Kufou, ve druhém ale již dostal až příliš krutou lekci od Petra Berana.

Ve čtyřhře nastoupil Dan s Mišutkou, nad jejich síly ale byli pozdější vítězové Lapáček – Vašátko. Natka s Barčou odehráli kvalitní utkání se sestrami Zuzákovými, ale i jejich pouť skončila v prvním kole.

Jirka s Honzou Fialou byl v deblu nejvýše nasazeným párem a jako jediní měli volné první kolo. Usmálo se na ně i štěstí v podobě losu, kdy všechny nebezpečné páry byly v dolní polovině pavouka. Na finále tedy stačil pouze soustředěný výkon. Komplikace ale nastala již v prvním zápase proti páru Ehm – Sedláček, kdy se nebyli schopni dostat do optimální pohody a vítězství vydřeli až ve třetím setu. Semifinále se hrálo až v neděli ráno a obraz hry byl úplně jiný – po soustředěném výkonu poráží pár Kural – Viktora. Ve finále je ale čekal velký oříšek v podobě páru Lapáček – Vašátko, který se jim doposud nepodařilo porazit. K vidění byl velmi kvalitní badminton na obou stranách a rozhodovalo se až v koncovce třetího setu, ve kterém Jirka s Honzou neudrželi slibné vedení 19:15 a 20:17 a nakonec podlehli 23:25. I přes smolný závěr gratulace k druhému místu a udržení si prvního místa na žebříčku v této kategorii!

Všem našim hráčům děkujeme za vzornou reprezentaci klubu.

Podrobné výsledky zde.