Cenné kovy z GPC U15 v Tuřanech 8.10. 2016

Tuřany  Za náš klub se turnaje zúčastnili v chlapecké kategorii Jirka Derka, Kuba Lipka, Kuba Diviš, David Smutný a Marek Skoupý. Za dívčí kategorii pak      Mariana Poláková a opět hrající staronová posila klubu Dominika Mendreková .

Začalo se úvodním mixem, když nejdéle hrajícím párem z našeho klubu zůstali Jirka Derka s Marianou Polákovou. Úvodní kola byla bohužel poznamenaná zkrácenou hrou do 15ti, nikoli však jednoznačností. Během nejednoduché cesty do finále musel náš pár zdolat hned v úvodním utkání zkušenou mixařku Kateřinu Kračmarovou z Ivančic hrající s Šimonem Kociánem, poté favorizovaný a jednoznačně nejlepší mixový pár kategorie U13 Tvrdíková–Šulc 2:1 a přes poměrně snadné čtvrtfinále se probojovali do semifinále. Tam se ovšem nezapotili jen samotní hráči, ale i rodiče , když s usměvavým, sympatickým, ale velmi bojovným párem z kategorie U13 Maňásek-Maixnerová vybojovali vítězství 2:1. Ve finále již nestačili na pár Šimon Prek-Adéla Klapalová, kterému podlehli 1:2. I tak první vlaštovka v podobě mixové stříbrné medaile a přičtené bodíky velmi potěšily. Pár David Smutný – Tereza Durmiši byl vyřazen v osmifinále párem Jakub Lipka–Hanka Štefulíková po boji ve 3 setech. Jakub Lipka s H.Štefulíkovou podlehli ve čtvrtfinále páru Maňásek-Maixnerová po tuhém boji ve třetím setu 15:17.

V singlu dívek, který měl silné obsazení hlavně z kategorie U13 – tři hráčky z první desítky, se do finále probojovala Mariana Poláková. Tam na ni čekala již zkušená hráčka stejného ročníku 2003 Adéla Klapalová z Ivančic, kterou Mariana porazila v tří setové, poměrně napínavé bitvě 2:1. Takže pro Mariánku první zlato, první turnajové vítězství!

Ve čtyřhře dívek nastoupily ke svému prvnímu společnému utkání Mariánka s Domčou. Holky se dostaly však jen do druhého kola, kde podlehly pozdějším finalistkám a sehranému páru Klapalová-Štefulíková 1:2. Co holkám chybělo byly zkušenosti a souhra, nikoliv však bojovnost.

Chlapecká kategorie měla silné zastoupení napříč jak kategorií U13, tak U15. Turnaj si přijelo vyzkoušet hned 6 hráčů první desítky kategorie U13 !, když nejsilnějším hráčem byl Vratislav Erhart z Prahy , kterému patří republikově 10.příčka v kat. U15 . Ten si zjevně přijel pro vítězství, které mu však překazil náš největší bojovník a nejsilnější hráč kategorie U13 – David Smutný. První set sice David prohrál, ale v dalších dvou již nedal V.Erhartovi vůbec žádnou šanci a vyhrál jasně 21:11 a 21:16 ! Jakub Lipka začal svou cestu do prvního finále vítězstvími nad Tomášem Matulou a následně Danielem Retem. Ve čtvrtfinále se utkal s Šimonem Prekem, kterého porazil 2:1. A následovalo velké klubové semifinále David Smutný – Jakub Lipka! David vyhrál první set, ale následující dva patřily Jakubovi. Ve druhé části pavouka zatím Jirka Derka drtil jednotlivé soupeře. Na jeho raketě postupně končili P.Maňásek a D.Kopřiva. Ve čtvrtfinále se Jirka utkal s Vojtou Pořízem, kterého porazil ve třetím setu 23:21. Síly vydané v tomto zápase následně chyběly v semifinále s Matějem Rzeplinskim, který vyhrál ve dvou setech. Kuba Diviš podlehl v osmifinále Š. Prekovi, Marek Skoupý podlehl v prvním kole F.Hodovi. Finále rozehrál Jakub Lipka ve velkém stylu, M.Rzeplinkého smetl v prvním setu 21:7, druhý set vyhrál naopak Matěj 21:12 a ve třetím setu to byla bitva o každý míček ! Jakub nakonec podlehl ve svém již 25.setu za den Matějovi 21:17. Nakonec tedy stříbro pro Kubu Lipku a bronz pro Jirku Derku a Davida Smutného !

Ve čtyřhře chlapců si zlato odvezl pár A.Šulc-V.Erhart, který vyřadil v osmifinále pár David Smutný-M.Rzeplinski a následně ve čtvrtfinále pár Jakub Diviš-Marek Skoupý. Jirka Derka s Jakubem Lipkou podlehli v semifinále páru V.Poříz-Š.Prek ve třech setech, ale i tak vybojovali cenný bronz.

GPC_TURANY_U15_výsledky

I.P. a T.L.