MČR U13, Český Krumlov

IMG_3186      Sezóna mladých badmintonistů kategorie U13 byla zakončena nejvýznamnějším turnajem, Mistrovstvím ČR jednotlivců. Ten se konal poslední listopadový víkend v Českém Krumlově. Mezi 75 nejlepšími hráči z celé republiky reprezentoval FSpS MU Brno David Smutný. Přímý postup měl zajištěný ve všech disciplínách díky svému postavení na žebříčku U13, kde se stabilně celý rok pohyboval do osmého místa, nejlépe v mixu, tam byl vždy mezi čtyřmi nejlepšími.

Hrál zde dvouhru, čtyřhru chlapců spolu s Matějem Rzeplinskim a smíšenou čtyřhru s Martinou Ševčíkovou.

V zápasech smíšené čtyřhry zvládli spolu s Martinou projít až do třetího kola, cestu do semifinále, k medaili, jim však zastavila dvojice z Kladna a Mostu, Kohoutová a Altera, kterým podlehli až po třech setech, 14:21, 21:17 a znova 14:21. Takže to pro ně znamenalo páté místo.

Zápasy dvouher David zvládl také až do třetího kola, kde už jako tradičně narazil na svého spoluhráče ze čtyřhry, na Matěje. Dva vyrovnané sety, 18:21 a 19:21 však nakonec vyhrál Matěj a na Davida zůstalo opět celkové páté místo.

To nejlepší si však David nechal společně s Matějem na závěr, na společné čtyřhry. Pod trenérským dohledem Tomasze Mendreka nejdříve vyřadili v nelehkém zápase dvojici z Jižních čech, nasazené turnajové „dvojky“ Jelínka s Tancerem, pak lehce přehráli Mrskoše a Rázla ze Severních Čech, aby si dali jeden z nejdrsnějších zápasů celého turnaje, semifinále proti budoucím mistrům, Dominiku Kopřivovi a Tomáši Matulovi ze Severní Moravy. Už první set dohrávali v nastavení, bohužel s lepším koncem pro soupeře, 22:24. Druhý set ten první ještě překonal – 27:29.  Po krásném, bojovném výkonu, tak na Davida s Matějem zbylo třetí místo a bronzová medaile. Davidova první z MČR!

Davidova spoluhráčka, Martina Ševčíková, která na FSpS MU Brno letos hostuje, na MČR získala dvě medaile, obě bronzové. Za čtyřhru spolu s Lucií Metzovou z Klimkovic a taky za dvouhru, kde pod trenérským vedením Standy Kohoutka prošla až do semifinále, kde však ve třech setech prohrála s pozdější vítězkou, Markétou Kohoutovou. Té jako jediná na turnaji dokázala sebrat jeden set, ale na postup do finále to nestačilo.

 

Mistrovský titul za smíšenou čtyřhru získali Lucie Metzová z Klimkovic s Dominikem Kopřivou z Rožnova.

V chlapeckých dvouhrách zvítězil Matěj Rzeplinski a mezi dívkami Markéta Kohoutová z Mostu.

 

Podrobné výsledky na   www.czechbadminton.cz.

David a Martina tímto turnajem zakončili hraní v kategorii U13, příští rok budou pokračovat ve sbírání zkušeností v kategorii „patnáctek“.

R.Š.

 

IMG_2560   IMG_2549