MČR U15, Heřmanův Městec – Martin bronzový v deblu

Posledním mistrovstvím České republiky byla kategorie U15, na kterou se vydali rvát o medaile hned 4 hráči klubu - Adéla Chadimová, Mariánka Poláková, Martin a Marek Dostálovi. Nejlépe si vedl Martin, který získal bronz ve čtyřhře!!!

Smíšenou čtyřhru hrála jenom Adéla společně s Tadeášem Brázdou. Vyrovnaným zápasem se probojovali přes první kolo, ve druhém kole podlehli pozdějším finalistům Janoušek – Krpatová 21:10 21:18.

Ve dvouhrách se kvalifikovali všichni čtyři hráči. V chlapcích Marek prohrál hned v prvním kole s Erhartem, který jej přehrál především silou a poté i překvapivě ve druhém porazil nasazenou dvojku Adama Ehma. Nasazený Martin měl první kolo volné a ve druhém dokázal vyhrát ve třech setech, kdy po prvním prohraném setu zrychlil svoji hru a následně dokázal jednoznačně soupeře přehrát. Ve čtvrtfinále narazil na nasazenou jedničku a vítěze turnaje Tomáše Švejdu, se kterým v prvním setu držel krok, ve druhém setu již podlehl soupeřově agresivní a rychlé hře. V dívkách Mariánka prohrála první kolo na tři sety, první set jednoznačně prohrála, pak se ale dokázala se vyhecovat a vyhrát vyrovnaný druhý set, ve třetím setu byla soupeřka lepší jen díky nevynuceným chybám Mariánky. Adéla v prvním kole bez větších problémů přehrála svoji soupeřku 21:14 a 21:6. Ve druhém kole se porvala o postup do čtvrtfinále s nasazenou Marii Růžičkovou. Odehrála vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodla ve druhém setu lepší fyzická zdatnost soupeřky.

Velkou nadějí na medaile byly po úvodním losu čtyřhry. Martin s Tadeášem Brázdou prvním kolem prošli bez větších problémů jasnou výhrou. Ve druhém kole dokázali ve velmi napínavém zápase přehrát druhý nasazený pár Hykyš – Morávek ve třech setech, a to především díky své aktivní hře a postoupili do semifinále! V semifinálovém boji nedokázali porazit aktivnějšiho a méně chybujícího soupeře Blažek – Janoušek a po třech vyrovnaných setech prohráli. Škoda, finále nebylo daleko, ale i tak velmi pěkné třetí místo!!! 

Adéla byla s Marií Studenou nasazené a jednoznačně postoupily přes první kolo. Čtvrtfinále bylo od začátku vyrovnané, o čemž vypovídá třetí set, ve kterém bohužel v dramatické koncovce prohrály 20:22.

Všem hráčům děkujeme za reprezentaci klubu a týmového ducha, Martinovi k medaili.

Detailní výsledky zde.