3. kolo Extraligy – pouze poloviční spokojenost!

11150518_866579920065248_6099014157048178284_n

Brno o víkendu sehrálo třetí kolo badmintonové extraligy, ve kterém se utkalo s týmy Hradce Králové a Českého Krumlova.

V sobotním klání proti Hradci byli hráči Fakulty sportovních studií jasným favoritem, a to také potvrzovali každý zápas. Proti soupeři, který je složený z domácích hráčů, si Brňané již od začátku utkání počínali zkušeněji a kvalitněji a domácím nedali šanci.

 

Utkání skončilo poměrem 7:1 na zápasy z pohledu Brna – jedinou kaňkou bylo skrečování zápasu druhé čtyřhry z důvodu zranění jednoho z brněnských hráčů.

Tým Brna v Hradci Králové (tjmontas.cz)

Nedělní utkání již tak jednoznačně na papíře nevypadalo. Tým Českého Krumlova je poslední roky u špice ligy smíšených družstev, nyní přijel v kompletní sestavě a nakonec si i odvezl cenné vítězství. Po prohře dvou napínavých zápasů – první čtyřhře můžů a čtyřhře žen – se Brnu nepodařil získat pátý bod ani v ostatních zápasech a tým Fakulty sportovních studií podlehlo Krumlovu v rozhodujícím, tzv. „zlatým“, zápasem.

Brnu se tak poněkud zkopmlikovala cesta do semifinále soutěže, jelikož kleslo na 4. místo tabulky, a bude tak pravděpodobně muset hrát čtvrtfinále. K tomu však budou muset hráči FSpS MU vyhrát i poslední kolo ligy na konci února v Praze, kde se setkají s mužstvem domácí Astry.