GPA U15 Praha – výsledky

1   Na svůj první letošní GPA turnaj se do Prahy do tělocvičny na Vinoři sjeli hráči kategorie U15.

Z postupového GPC si účast vybojovali Mariana Poláková (singl, čtyřhra i mix), Martina Ševčíková (singl, čtyřhra, mix), Dominika Mendreková (čtyřhra), David Smutný (singl, čtyřhra, mix) a Kuba Diviš (singl), původně jako náhradník oblastní nominace.

David s Mariánkou zvládli úspěšně první kolo, ve třech setech přehráli dvojici Bršťák – Krupičková. Ve druhém kole už nestačili na nasazené 5/8 Marťana a Štronerovou.

Mix hrála také Martina, spolu s Vojtou Pořízem z Jihlavy byli nasazeni jako 5/8, první kolo nehráli, ve druhém ve dvou setech přešli přes dvojici z Rychnova Maňásek – Maixnerová. Ve třetím kole na ně čekaly nasazené dvojky Erhart – Staňková, kteří se postupně ve všech disciplínách stali katy našich hráčů. V prvním setu stačili ještě Martina s Vojtou zkušenějším soupeřům z Prahy vzdorovat a v koncovce set vyhráli 22:20. V dalších dvou setech však soupeři zabrali a našim už moc šancí na zisk bodů nedali.

Ve dvouhře kluků David lehce prošel prvním kolem vítězstvím nad Adamem Vojtěchem dvakrát 21:4. Ve druhém kole jej však už čekal Vráťa Erhart. První set ztratil David až v nastavení 20:22. Druhý set pak už byl plně pod kontrolou turnajové dvojky, 11:21.

Jakub v prvním kole narazil na Dana Fürsta, ale po dvou prohraných setech musel hrát zápas o pořadí. Vývoj tohoto druhého zápasu si pěkně pohlídal a nad kladenským Alterou tak získal svou první výhru na GPA.

Ve dvouhře dívek se nejdříve povedlo Mariánce přejít přes nevyzpytatelnou Justýnu Muchovou z Rychnova, 21:9 a 21:15. Další kolo proti Emě Staňkové, nasazené 3/4, bylo pro Mariánku poslední po setech 4:21 a 7:21.

Martina proti Viktorové z Plzně nezopakovala svou prosincovou výhru a prohrála 19:21 a 17:21. V zápase o pořadí pak prohrála s Březinovou 15:21 a 19:21.

Závěrečná disciplína, čtyřhry, přinesla nejprve dlouhý a napínavý zápas Mariánky s Dominikou proti Lucce Metzové a Veronice Dejlové z Klimkovic. Třísetová přetahovaná o každý bod dovedla první dva sety do nastavení, 22:24 a 23:21. V rozhodujícím setu nebylo až do poslední chvíle jisté, kdo může být ten šťastnější. Nakonec se to povedlo Mariánce s Domčou a po třetím setu 21:18 postoupily do druhého kola. To už ale bylo jednoznačné pro nasazené trojky Hořínkovou a Staňkovou, 10:21 a 12:21.

Martina tentokrát hrála čtyřhru s Barborou Viktorovou. Jejich silné soupeřky Šmikmátorová a Štronerová jim vzaly naději na další kolo výsledky 11:21 a 12:21.

Davida s Vojtou Pořízem čekali už v prvním kole Vráťa Erhart spolu s Adamem Šulcem. Nerozehrané domácí turnajové dvojky přišly velice rychle o první set. Šanci na postup do druhého kola však naši kluci nevyužili a druhý set prohráli 16:21. Třetí set už soupeři z Prahy měli pod kontrolou a po výsledku 10:21 Davida s Vojtou vyřadili.

Na všechny hráče na turnaji celý den dohlížel Kuba Mazúr, díky jemu za trpělivé koučování!

K medailím z GPA bylo tentokrát daleko, ale aspoň díky získaným bodům poskočili naši hráči a hráčky v U15 žebříčku. Jejich umístění je teď takové:

Mariana Poláková               dvouhra 12,    čtyřhra 14,     mix  16

Martina Ševčíková              dvouhra  21,   čtyřhra  13,    mix 9

Dominika Mendreková      dvouhra  77,   čtyřhra  24,    mix 93

David Smutný                      dvouhra  16,    čtyřhra 27,    mix 11

Jakub Diviš                           dvouhra   26,   čtyřhra 62,    mix 27

7      8  9