Brno postoupilo do semifinále extraligy!

DSC_0462

Velmi důležité čtvrfinálové utkání čekalo hráče FSpS MU v sobotu 18.března, když do haly Masarykovy univerzity přijel tým Hradce Králové. Hradec sice dorazil v roli outsidera, ale právě utkání proti takovým soupeřům jsou ta nejtěžší.

Na utkání o postup do semifinále soutěže se přišlo podívat poměrně velké množství diváků, kteří poté viděli jasnou dominance týmu Brna, a to již od prvních zápasů. V těch nastoupila Monika Světničková ke dvouhře a Adam Cwalina Martinou Vackovou ke smíšené čtyřhře. V obou zápase tahali hosté za kratší konec a na obou kurtech bylo po pětadvaceti minutách hotovo po výsledcích 2:0 na sety.

Utkání poté pokračovalo mužskými debly, od kterých se přece jen čekala větší atraktivita hry než u předešlých zápasů. Do zápasů nastoupily v dresu Brna dvojice Adam Cwalina-Adam Mendrek Scott Evans-Vojtěch Šelong. Adamové v zápase hráli jasný prim a nedali úřadujícím bronzovým medailistům v dresu Hradce Hubáčkovi s Holubem šanci. Druhý čtyřhra můžů byla přece jen malinko vyrovnanější, dokonce se schylovalo i ke třetímu setu, dobře zvládnutou koncovkou v podání Scotta s Vojtou k tomu však nedošlo a Brno vedlo 4:0 na zápasy.

Po pánských čtyřhrách následovala čtyřhra dámská a na vedlejším kurtu začala třetí mužská dvouhra v podání Vojty Šelonga. Oba zápasy byly nesmírně vyrovnané a v obou zápasech byly koncovky šťastnější pro domácí hráče, a to znovu ve dvou setech. Jen dva sety potřeboval Scott Evans, aby vyhrál svou dvouhru, a zvýšil tak stav utkání na 7:0 pro domácí. K poslednímu zápasu nastoupil Adam Mendrek, který sice jako jediný z brněnských musel svůj zápas hnát až do třetího setu, dokázal však také zvítězit a dominantním třetím setem ve dvouhře tak doklepl pomyslný osmý hřebíček do hradecké rakve.

BADMINTON FSpS MU tak vyhrál 8:0 na zápasy a bezpečně postoupil do semifinále. V tom se hráči Brna utkají s velkým rivalem z Benátek nad Jizerou. Vzájemné uktání v základní části vyhrálo Brno poměrem 5:3, oběma týmům však chyběla řada hráčů, proto předpovídat výsledek semifinále je poměrně obtížné.

Finálový víkend se utkuteční 1.-2. dubna v Praze – Vinoři. Utkání Brno-Benátky se bude hrát v sobotu odpoledne po prvním semifinále mezi Meteorem Praha a Českým Krumlovem.

Děkujeme všem divákům na podporu nejen teď v sobotu, ale i po celou sezónu. Těšíme se na finále a doufáme, že mnoho z našich fanoušků uvidíme i v Praze, kde se popereme o vítězství. Děkujeme tak všem sponzorům v čele s Přemysl Veselý za jejich velkou podporu.