EXTRALIGA – Brno dvakrát vítězně

zdroj: czechbadminton.cz

Minulý víkend se odehrálo první kolo extraligy smíšených družstev sezóny 2017/18 a samozřejmě u toho byli i hráči FSpS MU Brno. Díly losu mohli dokonce využít domácího prostředí, do kterého zavítaly týmy Hradce Králové a Benátek nad Jizerou.

Brno o víkendu nastoupilo v sestavě Zuzana PavelkováMagdaléna LajdováAdam MendrekScott Evans (Irsko), Raul Must (Estonsko) a šanci dostali i Jirka Bureš Ondrou Helarem z „B“ týmu 1. ligy.

V sobotním utkání byli hráči Brna jasným favoritem. Hradec Králové patří papírově mezi týmy z druhé půlky tabulky, je však vždy velmi nepříjemným soupeřem. Brno odehrálo v Jehnicích první utkání v sezóně naštěstí velmi dobře a nakonec se domácí radovali v poměru 6:2 na zápasy.

Zápis o utkání s Hradcem Králové.

Zápis o utkání s Hradcem Králové.

V neděli se mohli diváci těšit na reprízu loňského semifinále ligy, když do haly kampusu Masarykovy univerzity přijel ambiciózní tým Benátek nad Jizerou. Utkání bylo vyrovanené v každém utkání, lepším týmem bylo však nakonec Brno, které vyhrálo poměrem 5:3 na zápasy. Vrcholem extraligového víkendu byl jistě zápas smíšené čtyřhry, kdy Scott Evans s Majdou Lajdovou uhráli bod ve třech vyrovnaných setech.

Zápis o utkání s Benátkami nad Jizerou.

Zápis o utkání s Benátkami nad Jizerou.

Brno tak do nového ročníku ligy vstoupilo dvěma důležitými výhrami a správně vykročilo za první až druhou příčkou v tabulce znamenající přímý postup do semifinále ligy. Další kolo extraligy se bude konat 2.-3.12., kdy v sobotu bude hrát Brno na půdě Klimkovic, v neděli se v Brně představí zase USK Plzeň. Jste srdečně zváni.